Dit zijn de grootste trends van het webgebruik in 2021 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de grootste trends van het webgebruik in 2021

Afgelopen jaar was een turbulent jaar waarin we met z’n alle veel tijd online hebben doorgebracht. Nieuwe technologieën blijven zich continu ontwikkelen en groeien soms zelfs uit tot belangrijke trends op het gebied van webgebruik in 2021. Vaak zijn dit trends waar de meeste internetgebruikers dagelijks mee te maken zullen krijgen.

Redenen genoeg natuurlijk om een aantal van deze recente ontwikkelingen eens nader onder de loep te nemen. Daarom vind je hieronder een samenvatting met alle webtrends voor het huidige kalenderjaar.

Sociale media platformen blijven groeien

Gemiddeld zijn er in het jaar 2020 elke dag ruim 1,3 miljoen nieuwe gebruikers op social media bijgekomen. Dit komt neer op zo’n 15 nieuwe gebruikers per seconde. Hierdoor is het afgelopen jaar het aantal social media gebruikers wereldwijd met meer dan 13% gestegen.

Hierbij heeft zich bijna een half miljard nieuwe gebruikers aangemeld, waardoor het wereldwijde totaal aantal gebruikers op bijna 4,2 miljard komt te liggen. De doorsnee gebruiker van een social media platform spendeert momenteel 2 uur en 25 minuten per dag aan social media. In totaal komt de teller van het aantal uren dat social media gebruikers in 2021 op het platform besteden rond de 3,7 miljard uur te liggen.

Dit zijn de grootste trends van het webgebruik in 2021 17

De smartphone is favoriet geworden

De volgende trend op het gebied van webgebruik in 2021 vertaalt zich in het feit dat de gemiddelde gebruiker ongeveer 3,5 uur per dag het internet gebruikt door middel van zijn of haar smartphone. Hiermee is de smartphone een favoriet apparaat geworden, dit geldt overigens voor zowel jongere als oudere gebruikers.

Bekijk ook:
Review: Google Nest Thermostaat V3 Premium - Slim, duurzaam en kostenbesparend

Wereldwijd krijgen namelijk steeds meer mensen een smartphone, waardoor de gemiddelde internetgebruiker hiermee zo’n 7% langer kijkt op het scherm van de smartphone, dan dat er naar de tv wordt gekeken.

Mobielvriendelijke lay-out blijft essentieel

Aangezien de meeste gebruikers tegenwoordig het liefst hun smartphone gebruiken om het internet af te struinen, is het van belang dat de lay-out van websites, webshops en andere online platformen voorzien zijn van een mobielvriendelijke lay-out. Verder is het zeker de moeite waard om hierbij te benadrukken, dat smartphones tegenwoordig in alle landen ter wereld het meest gebruikte apparaat zijn om te internetten.

Hierdoor zal bijvoorbeeld ook het gebruik van VPN-netwerken in de toekomst verder toenemen. De reden hiervoor vertaalt zich in het optimaal beveiligen van privégegevens en de online privacy van gebruikers beschermen tegen hackers en cyberaanvallen. Stel dat je de beste gratis VPN's ter wereld gebruikt, dan zul je hier waarschijnlijk geen last van ondervinden.

Social media trend onder 50 jaar en ouder

De volgende trend op het gebied van webgebruik in 2021 is opvallend. Het blijkt namelijk dat mensen boven de 50 jaar de snelst groeiende groep zijn onder alle gebruikers van de grootste social media platformen ter wereld.

Zo zag Facebook bijvoorbeeld dat het aantal gebruikers ouder dan 65 jaar met zo’n 25 % is gestegen. Niet alleen op Facebook maar bijvoorbeeld ook op Snapchat is het stijgende aantal 50-plussers duidelijk zichtbaar. Het aantal Snapchat gebruikers van 50 jaar en ouder, is sinds het begin van 2021 met ongeveer 25 % gestegen.

Bekijk ook:
Virtual reality trends: Drie top VR-brillen met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Toename aantal videomeetings

Aangezien veel mensen het afgelopen jaar vanuit thuis hebben gewerkt, zijn belangrijke meetings en vergaderingen meestal naar een online omgeving verplaatst. De volgende trend laat namelijk een flinke toename zien betreft het aantal videomeetings dat afgelopen jaar heeft plaatsgevonden.

Dit zijn de grootste trends van het webgebruik in 2021 18

Thuiswerken is vanwege corona voor veel mensen normaal geworden. Werknemers zijn genoodzaakt hun meetings naar virtuele platformen, zoals Zoom, Microsoft Teams of Google Meet te verplaatsen. Zo’n online vergadering kan natuurlijk ook de nodige risico’s met zich meebrengen. Zeker wanneer werknemers geen gebruik kunnen maken van een beveiligd bedrijfsnetwerk. Op het moment dat je hackers namelijk de kans geeft om met gevoelige bedrijfsgegevens aan de haal te gaan, dan zullen zij vroeg of laat gebruik hiervan maken.

Dit gebeurt natuurlijk niet op het moment dat je de beste gratis VPN's ter wereld gebruikt. Zo kunnen werknemers namelijk veilig inloggen op een bedrijfsnetwerk, zonder dat zij hierbij zorgen hebben over de veiligheid van bedrijfsgegevens. Hiermee zorgt een werkgever natuurlijk ook ervoor dat niemand naar kantoor hoeft te reizen, waardoor meer tijd vrijkomt voor andere werkzaamheden.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.