in

Complotdenkers krijgen rechtszaak voor de kiezen voor bedreigen Van Dissel

Complotdenkers krijgen rechtszaak voor de kiezen voor bedreigen Van Dissel

In februari dit jaar werden er bloemen gelegd door mensen die geloof hechten aan een drietal complotdenkers die beweren dat er in Bodegraven in de jaren 80 satanische rituele kindermoorden en kindermisbruik is gepleegd.

De gemeente Bodegraven is het zat en startte vrijdag een rechtszaak tegen de complotdenkers die mensen aanzetten tot actie. Zij lieten mensen bij de graven bordjes plaatsen met daarop teksten die er niet om logen. “Slachtoffers van kindermisbruik en “satanische pedoterreur” stonden erop te lezen. Nabestaanden van de overleden kinderen zijn geschokt en verdrietig.

Complotdenken niet nieuw      

Er worden al jaren verhalen verteld over diverse complotten. Dat is niet nieuw.  Echter, dit is wel een heel extreme vorm van complotdenken. Door de drie complotdenkers worden tirades via het internet op diverse kanalen zoals Telegram, Twitch, Rumble en YouTube de wereld in gestort. Iedere avond maken zij een “journaal” wat zij op diverse kanalen uitzenden.

Bekijk ook:
Is een oorlog nog te voorkomen?

Zij hebben het over regeringen die een nepvirus de wereld in hebben gebracht en tegelijkertijd spreken zij over de heer Van Dissel. De heer van Dissel zou diverse kindermoorden op zijn geweten hebben die plaats vonden op een kleuterschool in Bodegraven in de jaren 80. Nu zou dezelfde Van Dissel de rest van Nederland uitmoorden met een gif-vaccin stellen de complotdenkers.

Aangifte en rechtszaak moeten het drietal stoppen.    

Er is in februari aangifte gedaan door de burgemeester van Bodegraven van bedreigingen. Nu is er ook een rechtszaak gestart bij de civiele rechter. Hij vindt dat mensen die hun kinderen hebben verloren met rust gelaten moeten worden en niet lastig moeten worden gevallen met berichten dat hun kinderen slachtoffer zijn van een satanisch netwerk. De rechter moet nu gaan bepalen of het toegestaan is dit soort beschuldigingen via internet de wereld in te sturen en hoever je daarin mag gaan.

Bekijk ook:
Super League lijkt nu al een mislukking

In mei twee vrouwen veroordeeld uit de groep volgers

Half mei zijn er twee vrouwen veroordeeld die de heer van Dissel hebben bedreigd. Zij zijn ook onderdeel van de groep die het drietal complotdenkers volgt. Volgens de politie waren de dames niet echt gevaarlijk, eerder een beetje warrig. Het leed is niet te overzien als er een volger van de drie complotdenkers zou opstaan die wel tot daden overgaat. Dan is het leed niet te overzien.

Geschreven door Herojo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit zijn de grootste trends van het webgebruik in 2021