Dit wist je nog niet over Google Translate!

0 Shares

Google Translate. Bijna iedereen kent het en een groot gedeelte heeft het ook wel eens gebruikt. En je bent echt niet de enige. Dagelijks worden er maar liefst één miljard vertalingen gedaan via Google Translate. Maar waarschijnlijk zijn er nog wel een aantal dingen die jij niet weet over de vertaalmachine van Google. We zetten er vijf voor je op een rijtje.

SMS-intergratie met Android

Heb je een Android telefoon? Dan heb je het goed voor elkaar als het gaat om de producten van ’s werelds grootste zoekmachine. Logisch ook, aangezien Android óók van Google is. Zit je in de berichten app op je Android? Klik dan op de drie bolletjes aan de rechterkant. Daar kun je direct je bericht vertalen. Gebruik je een iPhone? Dan zul je alsnog het bericht even moeten kopiëren en plakken.

Offline vertalen met Android

Daarnaast kun je de app ook gewoon offline gebruiken. Je hebt dan geen internetverbinding nodig om toch te kunnen vertalen. Als je slim bent download je gelijk alle talen, het is namelijk ideaal wanneer je veel op reis bent en snel even iets moet vertalen. Helaas is het niet mogelijk om deze functie op je iPhone te gebruiken.

Bekijk ook:
Robots in de maatschappij: de opmars en toekomst van Artificial Intelligence 

Direct vertalen met Word Lens

Word Lens is een van de tools in de Google Translate app. Dankzij deze tool kun je direct vertalen. Het enige wat je moet weten is de taal die je wilt vertalen. Open de camera van je telefoon en houd je camera boven de tekst die je graag wilt vertalen. Op het scherm van je telefoon zie je direct wat de vertaling is. Ideaal toch?

Gesprekken vertalen

Daarnaast zit er ook een spreekfunctie in de Google Translate app. Een ideale functie wanneer je probeert te communiceren met iemand in een andere taal. Belangrijk is wel dat je duidelijk spreekt, want voor je het weet pakt de app je woorden nét niet helemaal goed op.

Verbeteren van Google Translate

Natuurlijk is en blijft de vertaalfunctie van Google gewoon een computer. In sommige gevallen zal de zinsopbouw niet correct zijn of zijn woorden mogelijk niet juist vertaald. Daarom is er ook de mogelijkheid om Google Translate te verbeteren. Kom je een fout tegen? Meld het dan vooral, hierdoor zullen toekomstige vertalingen weer beter worden.

Bekijk ook:
Besparen op je nieuwe laptop? Hier een aantal tips

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

254
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.