De voordelen van een vrachtwagen huren of leasen 13
Saved Read later
Deel dit bericht

De voordelen van een vrachtwagen huren of leasen

Een vrachtwagen huren of leasen heeft diverse voordelen. Dit artikel gaat verder in op beide opties en het artikel vertelt je wanneer je het beste voor huren of leasen kunt kiezen. Echter is de achterliggende gedachte bij huren en leasen hetzelfde. De achterliggende gedachte bij een vrachtwagen huren of leasen is het helpen van bedrijven die bedrijfsvoertuigen gebruiken voor hun zakelijke activiteiten. Zo kunnen bedrijven in het geval van een kapotte vrachtwagen kiezen om te leasen in plaats van een nieuwe dure vrachtwagen te kopen of een vrachtwagen te huren op piekmomenten.

Waarom een vrachtwagen huren?

Wanneer er piekmomenten in het bedrijf zijn, zoals met de feestdagen, dan is het niet nodig om een nieuwe vrachtwagen te kopen en een grote investering te doen. Het huren van een vrachtwagen is dan een interessante mogelijkheid. Je kan de vrachtwagen huren tot het weer rustig is in het bedrijf. Er zijn veel sectoren die gebruik maken van deze mogelijkheid en het interessante is dat je vaak voor de korte en de lange termijn kunt huren. Het kan variëren van een paar dagen tot een paar maanden. Die keuze maak je zelf als huurder.

Bekijk ook:
AI en Auteursrecht: efficiëntie en uitdagingen in het digitale tijdperk

Een ander voordeel is dat je vaak ook geen onderhouds- of reparatiekosten hoeft te betalen. Het enige dat je dient te betalen is een bepaalde vergoeding en de brandstofkosten.

Waarom een vrachtwagen leasen?

Een nieuwe vrachtwagen kopen is een grote en belangrijke investering en er komt altijd een moment dat je een nieuwe vrachtwagen, truck of trailer nodig hebt. Wanneer je het budget niet hebt voor zo’n grote investering of het een te groot risico vindt dan is er de mogelijkheid om te leasen. Met een vrachtwagen leasen creëer je daarom ook meer financiële ruimte in het bedrijf. Je betaalt namelijk een vast bedrag per maand.

Net zoals bij het huren heb je bij het leasen ook geen kosten van onderhoud en reparatie. Bij het leasen van een vrachtwagen heb je ook geen verzekering en motorrijtuigenbelasting meer.

Een vrachtwagen leasen is een aantrekkelijke optie voor veel bedrijven. Vooral bedrijven uit de sectoren transport en logistiek, productie en distributie, handel en diensten, industriële productie, bouw, openbare diensten, speciaal transport en koeriersdiensten kiezen steeds vaker voor het leasen in plaats van het kopen van een vrachtwagen.

Bekijk ook:
Het bijzondere verhaal achter de rijkste Nederlander van dit moment

Waar kan ik een vrachtwagen huren of leasen?

Er zijn op het internet diverse partijen te vinden die deze dienst aanbieden. Fraikin is er daar één van. Fraikin levert voertuigen en diensten aan grootzakelijke en MKB bedrijven die bedrijfsvoertuigen gebruiken voor hun zakelijke activiteiten. De diensten bestaan uit moderne beheeroplossingen voor eigenaars van een bestelwagen tot bedrijven met een volledig wagenpark.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.