antivirus-apps
Saved Read later
Deel dit bericht

Snel verwijderen: deze antivirus-apps bevatten gevaarlijke malware

Als je een antivirus app op je Android-smartphone hebt dan doe je er goed aan om dit artikel aandachtig door te lezen. Er zijn namelijk 6 antivirus apps die gevaarlijke malware bevatten! De applicaties kunnen zeer schadelijk zijn voor je telefoon, dus moet je ze snel verwijderen. Je leest in dit artikel welke antivirus-apps het zijn.

Antivirus-apps bevatten gevaarlijke malware

In Google Play Store zijn zes antivirus applicaties gevonden die zich voordoen als virusscanners, maar in werkelijkheid zelf een virus bevatten, die schadelijk zijn voor je smartphone. Een gerenommeerde beveiligingsonderzoeker van NCC Group ontdekte dit na een uitvoerig onderzoek. Deze zes ‘antivirus-apps’ bevatten een ‘Trojaans Paard’ met de naam Sharkbot. Gebruikers downloaden zelf de applicatie, met de gedachte dat ze een virusscanner hebben gedownload.

In werkelijkheid wordt Sharkbot binnengehaald. Het virus dook in oktober 2021 op en is zeer gevaarlijk. Het kan de authenticatie van bank-apps omzeilen, zelfs als je extra beveiliging op je smartphone hebt in de vorm van tweestapsverificatie. Vervolgens kan Sharkbot jouw bankgegevens overnemen. De hackers die het virus hebben ontwikkeld kunnen er vervolgens met jouw geld vandoor gaan.

Google heeft schadelijke apps uit Play Store gehaald

De bewuste virusscanners zijn inmiddels al door Google uit de Play Store gehaald, maar er zijn duizenden mensen die deze antivirus-apps op hun smartphone hebben geïnstalleerd. We hebben onderaan dit artikel een lijstje gemaakt van de bewuste apps. Als je één van deze virusscanners op je smartphone hebt staan dan is het verstandig om deze meteen te verwijderen. Daarnaast is het raadzaam om een aantal zaken te checken om erachter te komen of je slachtoffer bent geworden.

Bekijk ook:
Tesla toont opmerkelijk inkijkje in nieuwe versie menselijke robot

Ten eerste moet je meteen de transactiegeschiedenis op je bank checken. Het is ook raadzaam om je inloggegevens te veranderen, en let op! Geef deze informatie aan niemand! Verder kun je jouw smartphone checken met een virusscanner die wel betrouwbaar is. Op de website AntivirusGuide zie je bijvoorbeeld een lijst met gecertificeerde antivirussoftware.

Het gaat om de volgende apps:

  • Atom Clean-Booster, Antivirus
  • Antivirus, Super Cleaner
  • Alpha Antivirus, Cleaner
  • Powerful Cleaner, Antivirus
  • Center Security – Antivirus
  • Center Security, Antivirus

 

 

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.