Waar moet een goede smartphone anno 2022 aan voldoen? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Waar moet een goede smartphone anno 2022 aan voldoen?

Is het voor jou de hoogste tijd om een nieuwe smartphone aan te schaffen? Denk dan allereerst goed over je wensen na. Heb je de voorkeur voor een bepaald merk? Heb je de voorkeur voor een bepaald soort smartphone met bijvoorbeeld eSIM? En hoeveel geld wil je bij voorkeur uitgeven? Aan de hand van je voorkeuren kun je gericht op zoek gaan naar de beste smartphone.

Maar, waar moet een goede smartphone anno 2022 aan voldoen? Dat is een vraag waar menig persoon mee zit; het kopen van een smartphone doe je immers maar één keer in de zoveel jaren. Aangezien er in de afgelopen jaren veel veranderd is, weet je mogelijk niet zo goed waar je op moet letten. Het advies is om in ieder geval goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Een goede camera

Hoe vaak maak jij nog foto’s met een reguliere fotocamera? Vrij weinig waarschijnlijk. De camera’s van de huidige smartphones zijn namelijk geweldig. Je maakt haarscherpe foto’s, je geniet van een flinke zoom en je kunt de foto’s ook nog naar wens bewerken. Grote kans dat mensen versteld gaan staan van de foto’s die je met je smartphone hebt gemaakt.

Bekijk ook:
Gamen als een pro? Dit zijn de beste gamemuizen van dit moment

Hoge verversingssnelheid

Waar gebruik jij op dit moment je smartphone voor? Mocht je graag naar Netflix, YouTube of andere bewegende beelden kijken, zou je voor een smartphone met een hoge verversingssnelheid moeten gaan. De Oppo Find X3 Lite is een voorbeeld van een moderne smartphone met een hoge verversingssnelheid. Deze smartphone laat maar liefst 90 beelden per seconde zien, waardoor je van soepel beeld verzekerd bent. Niks is zo vervelend als haperend beeld tijdens het kijken van een filmpje.

Voldoende opslaggeheugen en werkgeheugen

Zowel het opslaggeheugen als het werkgeheugen moeten ‘fors’ zijn. Deze twee soorten ‘geheugens’ zorgen voor de nodige opslagruimte, maar ook voor de nodige snelheid.

Voor deze snelheid werkt het geheugen samen met de chip. Ga daarom goed na over wat voor chip de smartphone op dit moment beschikt.

Haarscherp beeld

Niet alleen de verversingssnelheid moet hoog zijn, maar ook de resolutie van het beeldscherm. Als je bijvoorbeeld op Instagram zit, een filmpje kijkt of foto’s van je afgelopen vakantie bekijkt, wil je van haarscherp beeld verzekerd zijn. Dat is het geval als je kiest voor bijvoorbeeld een smartphone met een Full HD 2400 x 1800 pixel display.

Bekijk ook:
IT-bedrijf Smartshore succesvol dankzij comfortabeler leven Indiase collega’s

eSIM is wel erg wenselijk

De term eSIM is eerder al in dit artikel gevallen. Deze term staat voor een digitale sim kaart die al in de smartphone ingebouwd zit. Dát betekent dat je geen losse (plastic) SIM kaart meer nodig hebt. Mocht dit je aanspreken, zou je op zoek moeten gaan naar een smartphone met eSIM.

Moet in je handen en broekzak passen

De afmetingen van hedendaagse smartphones lopen nogal uiteen. Ga daarom voor jezelf goed na hoe groot het beeldscherm bij voorkeur moet zijn. Denk hierbij niet alleen aan het gebruik van de smartphone, maar ook aan het opbergen van de smartphone. Kun je de smartphone bijvoorbeeld in je broekzak opbergen? Of kun je de smartphone in dat ene vakje in je favoriete tas opbergen?

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.