Plan een uitvaart die je niet zo snel vergeten kunt 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Plan een uitvaart die je niet zo snel vergeten kunt

Een uitvaart is een dierbaar moment met dubbele gevoelens. Aan de ene kant is het onwijs verdrietig om afscheid van je geliefde te nemen, terwijl het aan de andere kant ook een mooie gelegenheid vormt om op een waardige manier afscheid te nemen. Met onderstaande tips plan je een uitvaart die je niet zo snel kunt vergeten.

Kies voor de lievelingsmuziek van de overledene

Muziek zegt zo onwijs veel. Met muziek worden emoties gedeeld en worden herinneringen opgehaald. Denk daarom heel goed na over de muziek die je op de uitvaart gaat laten draaien. Je kunt hierbij het beste kiezen voor de lievelingsmuziek van de overledene, maar je kunt ook deels je eigen draai hieraan geven. Dat doe je bijvoorbeeld door een lied toe te voegen waar jullie samen dierbare herinneringen aan hebben.

Kies een passende kist

Lange tijd was een uitvaartkist geen al te belangrijk item. Er bestonden slechts een handjevol kisten, waardoor je niet overdreven veel te kiezen had. Tegenwoordig is dat compleet anders, getuige het aanbod van Uitvaartstore bijvoorbeeld. Bij die aanbieder vind je allerlei soorten uitvaartkisten.

Wist je dat een uitvaartkist niet altijd bruin hoeft te zijn? Je kunt ook voor een pimpelpaarse of opvallend roze uitvaartkist gaan. Mocht de overledene een specifieke lievelingskleur hebben gehad, is het wellicht een aanrader om die kleur in de uitvaart door te trekken. Dát doe je onder meer door de uitvaartkist in die kleur te bestellen.

Bekijk ook:
Ontdek de top eigenschappen die Iedereen aantrekkelijk vindt in een partner

Kies een passende locatie

Heb je met de overledene eerder gesproken over zijn/haar wensen voor de uitvaart? Dan is het mogelijk ook al de gewenste locatie besproken. Door de uitvaart op de gewenste locatie te houden, krijgt de uitvaart direct een extra dimensie.

Wat precies een passende locatie is, hangt grotendeels van de wensen van de overledene af. Weet helaas niemand iets van de wensen af? Dan kun je gericht nadenken over hetgeen de overledene leuk vond. Aan de hand daarvan kun je mogelijk een passende locatie vinden.

Tip: kies voor een locatie bij je in de buurt. Dit is niet alleen praktisch, maar biedt in de komende jaren mogelijkheden. In de komende jaren kun je in dat geval nog makkelijk een bezoek brengen aan bijvoorbeeld het graf.

Denk goed na over de urn

Op voorhand is het advies om goed over de urn na te denken. Wat voor urn zou je graag willen? En wat zijn je wensen met betrekking tot het as, indien er sprake van een crematie is? De mogelijkheden die je met het as op dit moment hebt, zijn ongekend divers. Zo is het mogelijk om met het as een asbedel te maken. Dit is een prachtig sieraad met daarin het as van de overledene verwerkt.

Bekijk ook:
Ontdek de echte realiteit achter Instagram en laat vergelijken achter je!

Maak je op dit gebied graag duurzame keuzes? Dan kun je ook eens naar de zogeheten bio urnen kijken. Deze urnen zijn relatief nieuw en zijn tot een ware trend uitgegroeid. Met het oog op de duurzaamheid is dat logisch/goed te verklaren.

Denk goed na over de genodigden

Tot slot zou je goed na moeten denken over de genodigden. Niks is zo vervelend als een uitvaart met mensen die je er eigenlijk niet bij wilde hebben. Denk daarom goed na over de genodigden, durf keuzes te maken en stel alles in het teken van de overledene. Het is immers het afscheid van de overledene, dus laat je persoonlijke vetes hierbij even varen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.