Trendy menukaarten samenstellen? Hier zijn 4 tips 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Trendy menukaarten samenstellen? Hier zijn 4 tips

Steeds vaker vinden mensen het belangrijk dat een menukaart er aantrekkelijk uitziet. Als je alleen wat tekst op je menu hebt staan of een kaart met slechte plaatjes hebt, dan weet je dat dit niet overzichtelijk is en je klanten niet enthousiast zullen zijn. Het is dus belangrijk om een menukaart aantrekkelijk te maken. Een trendy menukaart wil je natuurlijk nog steeds zo goed mogelijk laten aansluiten bij jouw huisstijl. Voor sommige bedrijven kan dit best een uitdaging zijn. Het is natuurlijk niet zo dat ieder restaurant verstand heeft van dit soort zaken. In dit artikel lees je daarom vier handige tips om een trendy menukaart te maken voor jouw restaurant.

Inspireer jezelf met het internet

Als je rondkijkt bij verschillende restaurants, dan zijn er zoveel verschillende menukaarten. Je kunt dan ook vele stijlen aanhouden. Allereerst is het belangrijk dat je weet wat voor stijl je wilt uitstralen. Denk bijvoorbeeld aan chique, speels, bohemien of lekker simpel. Bij iedere kaart is het natuurlijk wel de bedoeling dat deze overzichtelijk is. Als eerste tip is het aan te raden om op internet inspiratie op te doen. Wat voor stijlen spreken je aan? Plak deze stijlen op een stuk papier en maak voor jezelf een moodboard. Zo krijg je voor jezelf een goed overzicht en kun je met een juiste basis beginnen. Dit is wel zo fijn, aangezien er zo veel stijlen zijn waaruit je kunt kiezen.

Bekijk ook:
Kantoortrends 2024: Flexibel, Duurzaam en Smart

Schakel een gespecialiseerd bedrijf in

Zoals gezegd is het logisch dat je niet altijd iemand in het bedrijf hebt die creatief ingesteld is. Een volgende tip is om een gespecialiseerd bedrijf in te huren om menukaarten te ontwerpen. Dit kost natuurlijk wel wat geld, maar zij hebben er alle verstand van. Vaak komen dit soort bedrijven met allerlei ideeën die je zelf nog helemaal niet had bedacht. Het kan heel goed zijn dat je op deze manier straks een van de mooiste menukaarten van de stad hebt. Vaak kun je ook samen met dit bedrijf overleggen en aangeven wat jouw wensen zijn. Zo weet je zeker dat de menukaarten ook echt bij jouw stijl aansluiten. Je wilt natuurlijk wel de sfeer van jouw restaurant overbrengen.

Maak creatief design, maar simpel

Als derde tip is het aan te raden om voor een goede verdeling te zorgen. Het is namelijk een trend om alles op zo’n manier te verdelen, dat het er overzichtelijk uitziet, maar daarnaast ook aantrekkelijk is. Speel bijvoorbeeld met verschillende groottes lettertypen of een scheiding tussen voor- en hoofdgerechten door middel van een mooi design. Overigens kun je er ook voor kiezen om handige secties te maken. Denk aan een afscheiding tussen vlees, vis en vegetarisch. Veel mensen houden ervan als je in één oogopslag kunt zien waar jouw favoriete gerechten te vinden zijn. Als laatste tip is het altijd een goed idee om het rustig te houden. Je kunt natuurlijk spelen met verschillende groottes en designs, maar houd het simpel. Mensen houden niet van al te veel gedoe. Kortom, maak het aantrekkelijk, maar wel simpel.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.