Man laadt telefoon op bij politie, moet meteen drie jaar zitten 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Man laadt telefoon op bij politie, moet meteen drie jaar zitten

Sommige verhalen moeten we vaak twee keer lezen om het te geloven. In dit geval proberen we ons te verplaatsen in de gedachtegang van een 24-jarige Poolse man die met een lege smartphone door Bergambacht (Zuid-Holland) liep. Toen hij de woorden ‘waakzaam en dienstbaar’ op een geparkeerde politieauto zag staan ging hij er vanuit dat hij in het nabijgelegen politiebureau geholpen kon worden aan een volle accu, maar dat liep net even anders.

Waakzaam en dienstbaar

Niets is vervelender dan een lege smartphone, dat moet de 24-jarige man gedacht hebben toen hij een politiebureau in Bergambacht binnenliep om te vragen of hij er zijn smartphone op mocht laden. De Poolse man, die alleen Engels sprak, vroeg aan de balie of hij een stopcontact mocht gebruiken, want hij moest contact onderhouden met familie in Polen, en met een lege telefoon kan hij niet appen.

De vriendelijke politieagente achter de balie was inderdaad erg dienstbaar, en verwees de man naar een bankje in de ontvangsthal waar een een stopcontact in de muur zat. Toen de man ging zitten en zijn mobiele telefoon in de lader stopte besloot ze om een gesprek met hem aan te gaan. Onder het genot van een kopje koffie vertelde hij zijn naam, en zei dat hij een seizoensarbeider is die op het veld van een plaatselijke boer werkt.

Bekijk ook:
Elektrische step kopen? Dit zijn de wetten en regels

politie pool

Politie ontdekt openstaande celstraf

Toen de agente tijdens het gesprek een vreemd onderbuikgevoel kreeg (noem het intuïtie) besloot ze om een kop koffie te halen, en de naam van de Poolse man meteen even door de databank van de politie te halen. Op dat moment zag ze dat de man nog een celstraf van ruim drie jaar open had staan in Duitsland, en schakelde daarop wat collega’s in die het slechte nieuws aan de Pool moesten vertellen.

De man werd uiteraard meteen gearresteerd, en zijn volle telefoon werd samen met andere bezittingen in een zak gestopt en in bewaring gesteld. De man werd in een cel gegooid, waarna hij een dag later aan de Duitse Polizei werd overgeleverd. We weten niet of de man echt zo dom was, of dat hij andere beweegredenen had, maar wat ons betreft is het de meest domme actie van de afgelopen week.

politie duitsland

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.