Wat maakt de Senz Sports sport apparatuur zo geliefd? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat maakt de Senz Sports sport apparatuur zo geliefd?

Ben jij op zoek naar professionele sport apparatuur, dan ben je bij Senz Sports aan het juiste adres. Zo vind je naast trampolines, loopbanden en roeitrainers nog tal van andere apparaten die een perfecte toevoeging zijn aan jouw assortiment. Vooral de roeitrainers van Senz Sports staan bekend al één van de meest kwalitatief hoogwaardige apparaten in z’n soort. Waar de meeste roeitrainers stoppen, gaat deze verder! Niet voor niets worden ze gebruikt voor zowel beginners, gevorderden als de absolute wereldtop. Om je inzicht te geven in de kenmerken van deze enorme krachtpatser, hebben we alles wat jij moet weten volledig voor je uitgewerkt. Zo lees je de voor- en nadelen, maar laten we je ook zien waar je op moet letten bij de aanschaf van de Senz Sports R5000 roeitrainer, zoals hij in z’n volledigheid heet.

Wat is de Senz Sports R5000?

Deze prachtige roeitrainer, de Senz Sports R5000 is een maar liefst 40 kilo zwarte roeitrainer, die is gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen. Deze roeitrainer kan worden belast tot maar liefst 150 kilo! Het grote voordeel van dit apparaat, is dat er gebruik wordt gemaakt van een ‘natuurlijke’ weerstand. Ook wel het FAN Wheel system genoemd. Dit apparaat bestaat uit een frame die is gemaakt van aluminium met een lengte van maar liefst 2 meter. Zo kunnen ook mensen met een bovengemiddelde lengte prima op dit apparaat uit de voeten.

Het luchtweerstand systeem

Waar de meeste roeitrainers beschikken over een waterweerstand systeem, geldt voor de Senz Sports R5000 dat deze werkt op luchtweerstand. Dit systeem zorgt ervoor, dat de weerstand natuurlijk toeneemt. Dus hoe harder jij trekt, des te meer weerstand je voor je kiezen krijgt. Je kunt met een aan de zijkant aanwezige hendel zelf bepalen hoeveel lucht je wilt toelaten. Dit kan op maar liefst 10 standen, zodat je zowel tijdens het opwarmen als tijdens een serieuze workout perfect op dit apparaat uit de voeten kunt. Wel is het zo, dat dit apparaat in tegenstelling tot alle andere weerstandsystemen, doordat er gebruik wordt gemaakt van lucht een stuk meer geluid produceert.

Bekijk ook:
Haal alles uit je training: de top 5 sporthorloges van nu

Display

Wanneer je fanatiek bezig bent, dan wil je natuurlijk exact kunnen zien waar je mee bezig bent. Op de display is dit daarom ook duidelijk af te lezen. Je kunt de tijd, strokes, afstand en hartslag aflezen op deze display. Wel heb je voor het aflezen van je hartslag een hartslagband nodig. Deze wordt vervolgens gekoppeld aan de display, zodat je ook op basis van je hartslag kunt gaan trainen. Dit is vooral belangrijk wanneer je bezig bent aan je conditie te werken.

Voordelen van roeien

Het roeien heeft tal van voordelen. Zo is het toegankelijk en verbrand je er in verhouding ontzettend veel calorieën mee. Naast deze voordelen, zijn er nog een flink aantal voordelen te benoemen. Welke dit zijn, dat lees je hieronder.

Volledige lichaam

Tijdens het roeien, gebruik je in tegenstelling tot bij veel andere apparaten werkelijk je volledige lichaam. Het is dus ook niet zo gek, dat de impact op je lijf na een aantal minuten roeien een stuk groter is, dan wanneer je enkel een aantal kilometer op een hometrainer zit. Niet voor niets wordt de roeitrainer daarom ook door veel krachtsporters gebruikt als warming-up voor een workout. Doordat je alle spieren gebruikt, ben je in relatief korte tijd snel warm, waardoor de kans op vervelende blessures erg klein is.

Bekijk ook:
10 effectieve sporten om snel fitter te worden

Spieren trainen

Naast dat je natuurlijk werkt aan je conditie, zullen je spieren door het frequent gebruikmaken van de roeitrainer ook worden getraind. Doordat je bij iedere beweging weerstand krijgt, zullen je spieren aan het werk gezet worden om deze weerstand te kunnen overwinnen.

Nadelen

Net als dat ieder apparaat de nodige voordelen heeft, zijn er ook een aantal nadelen die kleven aan een roeitrainer. Vooral wanneer je net begint, kan het zijn dat jij jezelf na verloop van tijd gaat vervelen. Het is dus belangrijk dat je jezelf gedurende iedere training blijft uitdagen. Door met jezelf vooraf een aantal doelen af te spreken, zal je zien, dat naarmate je deze doelen ook haalt, je steeds fanatieker wordt.  Op deze manier zal je iedere training het uiterste van jezelf vragen, waardoor je stukje bij beter steeds sterker wordt.

Andere apparatuur van Senz Sports

Senz Sports heeft een veelzijdig aanbod te bieden. Het aanbod bestaat voornamelijk uit fitnessapparaten. Maar ook zijn er trampolines en binnenkort waarschijnlijk zelfs supplementen. Een ander populair fitnessapparaat van het merk is de Senz Sports S5000.

Conclusie

Dat de roeitrainer een ontzettend goed apparaat is voor het trainen van ons volledige lichaam, dat is inmiddels wel duidelijk. Doordat je je hele lichaam traint, zien we steeds vaker dat ook in huis wordt gekozen voor een roeitrainer. Echter is het wel belangrijk, dat wanneer je op zoek gaat, je kiest voor een kwalitatief hoogwaardig apparaat. Wanneer je dit niet doet en je zit op een roeitrainer die niet stabiel is en weinig weerstand geeft, is de kans vrij groot, dat je binnen de kortste keren je motivatie verliest. Ontzettend zonde en dus absoluut niet nodig!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.