Erectiestoornissen; de feiten en fabels op tafel 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Erectiestoornissen; de feiten en fabels op tafel

Hoeveel mensen hoor je open en eerlijk over erectieproblemen praten? Dit zijn bijzonder weinig mensen. Het lijkt nog steeds een taboe onder mannen te zijn, terwijl ook vrouwen hier niet open over zijn. Op zich logisch; een erectiestoornis is niet iets waar een man per definitie trots op is. Maar, het is ook iets waar je niks aan kunt doen. Je hebt het of je hebt het niet.

Een terechte vraag is wel hóeveel mannen nou precies last van een erectiestoornis heeft. Aan de hand van een uitgebreid onderzoek is hier recentelijk meer duidelijk over geworden.

Sterk leeftijdsafhankelijk

Het eerste dat opvalt, is dat het nogal leeftijdsafhankelijk is. In de groep van mannen van 20 tot 40 jaar oud heeft slechts 5% van de mannen last van een erectiestoornis.

In de leeftijdsgroep van 40 tot 70 jaar is dit al 14%. Dit is echter nog een lichte stijging in vergelijking met de volgende leeftijdsgroep. Maar liefst 42% van alle mannen tussen de 70 en 80 jaar heeft namelijk een erectiestoornis.

Op basis hiervan kunnen twee dingen geconstateerd worden:

  • Dat een erectiestoornis als een oudemannenkwaal bekend staat, is deels waar en deels niet waar. Bovenstaande cijfers laten immers zien dat ook 5% van alle manen tussen de 20 en 40 jaar last van een dergelijke stoornis heeft.
  • De kans op een erectiestoornis is op latere leeftijd een stuk hoger. Dit is nu eenmaal een conclusie waar geen speld tussen te krijgen is. De cijfers liegen niet.
Bekijk ook:
Zo haal je met gemak 10.000 stappen per dag, ook met een kantoorbaan

Wereldwijde cijfers

Niet alleen in ons land wordt onderzoek naar erectiestoornissen gedaan, maar ook in andere landen. Zo heeft er zelfs een wereldwijd onderzoek plaatsgevonden naar de hoeveelheid erectiestoornissen. Uit dit onderzoek bleek het volgende: naar schatting hebben ongeveer 150 miljoen mannen erectieproblemen.

Maar, de onderzoekers voegen hier wel nog een noot aan toe. Zij benoemen dat namelijk slechts 1 op de 10 mannen professionele hulp inschakelt. Het getal van 150 miljoen ligt daarom in werkelijkheid waarschijnlijk een héél stuk hoger.

Wat te doen tegen erectiestoornissen?

Heb je zelf ook het idee dat je last van een erectieprobleem heeft? Ga naar de huisarts. Een huisarts kan aan de hand van meerdere onderzoeken vaststellen wat het probleem precies is. Dit levert je niet alleen zekerheid op, maar mogelijk ook innerlijke rust. Grote kans dat je je erg druk maakt om de problemen die je ervaart.

Vervolgens is het zaak om op zoek naar een passende oplossing te gaan. Valt er bijvoorbeeld iets aan de stoornis te doen? Of is het iets waar je mee moet leren leven? Mocht dat laatste het geval zijn, zijn er gelukkig nog alternatieven.

Bekijk ook:
7 redenen waarom je (vaker) zou moeten zwemmen

Zo kun je kiezen voor kamagra jelly. Met dit erectiemiddel stroomt meer bloed naar je penis toe, waardoor je penis stijver wordt. Je kunt je vast voorstellen dat dit de prestaties onder de lakens alleen maar ten goede komt.

Daarnaast is het aan te raden om je problemen kenbaar te maken. Bespreek het met vrienden, bespreek het met je partner en bespreek het met je ouders. Het is niet iets waar je trots op hoeft te zijn, maar het is wel iets waar je mee moet leven. Door het bespreekbaar te maken, verlaag je de drempel voor jezelf om hier over te spreken. Dit helpt je op termijn alleen maar.

Je bent bovendien niet de enige die last van erectiestoornissen heeft. Bovenstaande onderzoeken laten zien dat relatief veel mannen hier last van hebben. Nóg meer reden om je niet te schamen voor het feit dat je een erectiestoornis hebt.

2.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.