Wordt nieuw Chinees virus de mensheid fataal?
Saved Read later
Deel dit bericht

Racisme en discriminatie tegen Chinezen neemt toe

Eerlijk is eerlijk. Het Coronavirus is nou niet iets waar we met z'n allen zo ontzettend naar uitgekeken hebben. Maar het gaat veel verder dan dat. Door de komst en verspreiding van het inmiddels wereldberoemde virus, neemt ook de racisme en discriminatie tegen Chinezen toe. Niet bepaald heel chill.

Bekijk hier het liveblog over het coronavirus

Frankrijk, Engeland en Nederland

Het internet staat vol met nare en vervelende commentaren als het gaat om het coronavirus. Het ging zelfs zover dat een aantal onderzoekers in Frankrijk, Engeland & Nederland aan de slag ging. Ze wilden weten of er inderdaad meer sprake is van racisme en discriminatie tegen mensen die afkomstig zijn uit Aziatische landen. Ja, de resultaten zijn shockerend. Zodra er ook maar iemand met een Aziatisch uiterlijk hoest of niest worden omstanders boos. Uiteindelijk slaat dat natuurlijk helemaal nergens op.

Lang niet zo gevaarlijk als dat we denken

Omdat de uitbraak van het virus enorm onder de loep ligt, vallen de sterftegevallen enorm op. Op dit moment sterft ongeveer 2,5% van de mensen die het coronavirus heeft. Opzich niets nieuws. Wanneer je een gewone griep hebt sterft namelijk ook 1 tot 2% van de mensen. Zo schrikbarend is 2,5% dan ook niet.

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

Een virus heeft geen nationaliteit

Dat het virus in China is aangetroffen en begonnen is met zijn opmars, betekend niet dat het virus Chinees is. Mensen met een Aziatisch uiterlijk kunnen er daarnaast ook helemaal niets aan doen dat er tienduizenden kilometers verderop een virus is begonnen met uitzaaien. Daarnaast is het coronavirus niet iets nieuws. In 2012 werd het virus al aangetroffen in het Midden-Oosten.

Vleermuizen de oorzaak?

Voor zover op dit moment bekend is lijkt het erop dat het virus is begonnen op de dierenmarkt in Wuhan. Er werden onder de eerste mensen flink wat onderzoeken gedaan, daarnaast werden er ook DNA-monsters afgenomen. Het merendeel van deze monsters lijken nu aan te geven dat het virus zich waarschijnlijk heeft verspreidt via vleermuizen.

Overgebracht door vleermuizensoep?

Daarnaast zijn er, door bovenstaande onderzoeken, nog meer broodje aap verhalen. Zo wordt er door mensen op het internet gesuggereerd dat het virus voortkomt uit de vleermuizensoep. Een delicatesse in Azië, die vrijwel nooit gegeten wordt. Maar van virussen en bacteriën weten we toch allemaal dat ze niet tegen kokend water kunnen? Laat je gewoon goed informeren voordat je er iets “zinnigs” over wilt zeggen. Laat de Aziatische medemense met rust, aangezien hij hier ook niets aan kan doen. Daarnaast is een virus of ziekte nooit een reden voor racisme of discriminatie.

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.