Gigantische roze naaktslakken in Australië 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Gigantische roze naaktslakken in Australië

Hij is groot. Hij is slijmerig en ja hij is neon-roze! De bijzondere Australische naaktslak is laatst weer aan het licht gekomen. Na hevige regenval in het gebergte van New South Wales kwam dit bijzondere beestje weer naar boven.

Mount Kaputar

De slak is maar op een plek in de hele wereld te vinden. Die plek? Dat is op Mount Kaputar. Mount Kaputar is een natuurgebied van ruim 350 vierkante kilometer, in de Australische staat New-South Wales. En misschien is het maar goed ook dat deze slakken zich alleen daar bevinden. Want van een enorme roze naaktslak wordt niemand per definitie heel erg blij. De beesten kunnen namelijk nogal wat en zijn, in verhouding met andere slakken, enorm. Gemiddeld zijn de slakken zo'n 20 centimeter lang en 6 centimeter breed. Maar het kan nog veel groter. En dan is het nog maar de vraag of je ze echt in je tuin wil hebben lopen.

Bekijk ook:
Vaarwel vieze kattenbak: Ontdek de Zedar K900, de ultieme oplossing voor een schone kattenbak

Met uitsterven bedreigt

Deze naaktslakken zien er natuurlijk een stuk beter uit dan hun grijze soortgenoten. Daarnaast is het ook nog zo de dieren langzaam aan steeds vaker komen te overlijden. Dit komt, volgens weekdierkundige Frank Köhler, doordat de dieren zo fel van kleur zijn. Hierdoor kunnen vogels de beesten gemakkelijk op hun gemakje zien rondkruipen. Hierdoor zijn de slakken een gemakkelijke prooi voor de vogels in hun zoektocht naar eten. Maar ook de hevige bosbranden van de laatste tijd in Australië zorgen voor problemen voor de triboniophorus, zoals deze slak wordt aangeduid. Door de hevige bosbranden kan het namelijk zijn dat de dieren zich niet kunnen aanpassen aan hun nieuwe omgeving.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.