Nieuw Nederlands Elftal shirt: de 5 mooiste shirts 13
Curve Line of an indoor football soccer training field
Saved Read later
Deel dit bericht

Nieuw Nederlands Elftal shirt: de 5 mooiste shirts

Helaas was er dit jaar geen Europees Kampioenschap voetbal. Eerder deze week lanceerde het Nederlands Elftal het nieuwste thuis- en uitshirt waarmee ze hopen te stralen tijdens het EK in 2021.

Het nieuwste tenue is ontwikkeld door Nike en werd gepresenteerd door Virgil van Dijk, de aanvoerder van Oranje heren, en Jackie Groenen, van Oranje vrouwen. Op de voorkant van het tenue is een grote oranje leeuw afgebeeld in de vorm van donker oranje lijnen.

“Het nieuwe tenue is uniek en ik hou van de boodschap die het uitdraagt”, zegt Virgil van Dijk tegen Ons Oranje. “We hebben een leeuwenmentaliteit nodig om succesvol te zijn en we zullen iedereen laten zien hoe trots en sterk we zijn.”

Bekijk ook:
Top 10 duurste Nederlandse voetballers aller tijden

Toch heeft het Nederlands Elftal een geschiedenis met het dragen van mooie shirts. Dit zijn de 5 mooiste shirts die ooit zijn ontwikkeld voor het Nederlands Elftal:

Uitshirt 2014-2015

In het iconische blauwe uitshirt maakte Robin van Persie zijn memorabele doelpunt tegen Spanje op het WK 2014 in Brazilie. Ook was dit shirt een jubileum editie special voor het 125 jarig bestaan van de KNVB, dit staat ook gegraveerd in het embleem op de borst.

Thuisshirt 2019-2020 (OranjeLeeuwinnen)

Dit shirt is het allereerste thuisshirt dat speciaal is ontwikkeld voor de OranjeLeeuwinnen. Het shirt is geïnspireerd op eerdere outfits van de Oranje Heren. Wat bijzonder is aan dit shirt is het leeuwinnen logo op de borst, dit is speciaal ontwikkeld voor het vrouwenelftal voorafgaand aan het EK 2017 in eigen land.

Thuisshirt 1974

In dit heldere oranje tenue haalde het Nederlands Elftal, onder leiding van Johan Cruijff, de finale van het WK. Helaas ging de titel naar Oost-Duitsland. Toch wordt dit tenue enorm gewaardeerd. Ook ontving dit shirt een 3e plek als meest mooie shirts aller tijde, uitgeroepen door France Football.

Thuisshirt 2010-2011

Het shirt dat het Nederlands Elftal droeg tijdens het WK van 2010 in Zuid-Afrika herken je vast nog wel. Onder dit shirt bereikte het Nederlands Elftal de finale tegen Spanje, helaas verloren zij deze in de extra tijd. Toch kunnen we alsnog genieten van dit mooie shirt, waarbij gebruik is gemaakt van verschillende tinten oranje.

Thuisshirt 1988

Dit thuisshirt van het Nederlands Elftal werd in 1988 gedragen tijdens het EK in de Bondsrepubliek Duitsland. Het shirt heeft een bijzondere waarde doordat het elftal in dit shirt voor het eerst in de geschiedenis Europees kampioen werd. Dit is ook het enige shirt waarmee het Nederlands Elftal een prijs wist te pakken op een eindtoernooi. Speciaal daarom brengt dit shirt ook extra charme met zich mee.

Laten we hopen dat het Nederlans Elftal eindelijk weer een prijs weet te pakken op het EK met het nieuwste shirt. Je kan het shirt via deze link bekijken > 

Wat is jouw favoriete shirt van het Nederlands Elftal?

Bekijk ook:
Top 10 Nederlandse voetballers met de meeste interlands

Deel dit bericht
Read later
Thymo

Mijn naam is Thymo, schrijver, vormgever en online marketeer die sinds februari 2020 actief is op Trending.nl. Ik ben dol op het volgen van de laatste trends op gebied van gezondheid, technologie en lifestyle. Dat is ook de reden dat ik schrijf voor Trending.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.