Nederlandse kinderen zijn het gelukkigst
Saved Read later
Deel dit bericht

Nederlandse kinderen zijn het gelukkigst

Unicef heeft een wereldwijd onderzoek uitgevoerd naar hoe gelukkig kinderen nou eigenlijk zijn. Wat blijkt nu? Nederlandse kinderen zijn het gelukkigst ter wereld! Denk hierbij aan de mentale en lichamelijke gezondheid, maar ook de sociale en leervaardigheden.

Nederlandse kinderen zijn het gelukkigst

Het onderzoek is gedaan onder de 41 meest welvarende landen. Kinderen in Chili, Bulgarije en de Verenigde Staten zouden het ongelukkigst zijn. Volgens de VN-organisatie is het in Nederland zo dat negen op de tien Nederlandse vijftienjarigen tevreden zijn met hun leven. Het onderzoek heeft veel aspecten bekeken zoals scholing, gezondheid, obesitas, schermtijd, zelfmoord, kindersterfte, pesten en de mate waarin jongeren erin slagen om snel nieuwe vrienden te maken.

Verbeterpunten voor Nederland

Een van de verbeterpunten voor Nederland is de gezondheid van de kinderen. Een op de vier kinderen zou te dik zijn in Nederland. Tevens vindt 30% van de Nederlandse kinderen zichzelf ook te dik, dit betekent dus niet dat het ook zo is. Dit speelt vooral bij tienermeisjes een rol. Het negatieve zelfbeeld drukt zwaar op het geluksgevoel. Alleen de meiden in Finland en Schotland tobben nog meer met hun zelfbeeld.

Bekijk ook:
Groene thee: 5 goede redenen om er je dag mee te beginnen

De meeste stress bij kinderen in Nederland komt van school en de druk die daar ervaren wordt. Volgens het VN-kinderfonds zouden jongeren ook mentaal last hebben van de coronapandemie. Het is daarom belangrijk om extra op hen te letten. We moeten noodzakelijke beslissingen nemen om het welzijn van kinderen te verhogen, aldus het VN-kinderfonds.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.