Nederlandse kinderen zijn het gelukkigst

Nederlandse kinderen zijn het gelukkigst

0 Shares

Unicef heeft een wereldwijd onderzoek uitgevoerd naar hoe gelukkig kinderen nou eigenlijk zijn. Wat blijkt nu? Nederlandse kinderen zijn het gelukkigst ter wereld! Denk hierbij aan de mentale en lichamelijke gezondheid, maar ook de sociale en leervaardigheden.

Nederlandse kinderen zijn het gelukkigst

Het onderzoek is gedaan onder de 41 meest welvarende landen. Kinderen in Chili, Bulgarije en de Verenigde Staten zouden het ongelukkigst zijn. Volgens de VN-organisatie is het in Nederland zo dat negen op de tien Nederlandse vijftienjarigen tevreden zijn met hun leven. Het onderzoek heeft veel aspecten bekeken zoals scholing, gezondheid, obesitas, schermtijd, zelfmoord, kindersterfte, pesten en de mate waarin jongeren erin slagen om snel nieuwe vrienden te maken.

Verbeterpunten voor Nederland

Een van de verbeterpunten voor Nederland is de gezondheid van de kinderen. Een op de vier kinderen zou te dik zijn in Nederland. Tevens vindt 30% van de Nederlandse kinderen zichzelf ook te dik, dit betekent dus niet dat het ook zo is. Dit speelt vooral bij tienermeisjes een rol. Het negatieve zelfbeeld drukt zwaar op het geluksgevoel. Alleen de meiden in Finland en Schotland tobben nog meer met hun zelfbeeld.

De meeste stress bij kinderen in Nederland komt van school en de druk die daar ervaren wordt. Volgens het VN-kinderfonds zouden jongeren ook mentaal last hebben van de coronapandemie. Het is daarom belangrijk om extra op hen te letten. We moeten noodzakelijke beslissingen nemen om het welzijn van kinderen te verhogen, aldus het VN-kinderfonds.

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.