Max Verstappen wordt tweede in Turkije en herovert leiding in het WK-klassement 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Max Verstappen wordt tweede in Turkije en herovert leiding in het WK-klassement

Max Verstappen heeft een topweekend in Turkije achter de rug. De Nederlander finishte als tweede en heeft daardoor de leiding in het WK-klassement herpakt. De Grand Prix van Turkije werd gewonnen door Valtteri Bottas, terwijl Sergio Pérez met een derde plaats het podium compleet maakte. Lewis Hamilton eindigde na een curieus getimede pitstop op de vijfde plaats. 

Van te voren schatte Max Verstappen zijn kansen op succes niet al te hoog in, want Mercedes leek bij aanvang van de Grand Prix veel sneller te zijn. Toch werd het een mooi weekend voor de Nederlander. Valtteri Bottas was weliswaar te snel, maar Verstappen wist wel zonder al te veel problemen de tweede plek in Turkije te veroveren.

De tweede plek levert Verstappen 18 punten op. In totaal heeft de Nederlander nu 262.5 punten en daarmee gaat hij weer aan de leiding het het WK-klassement van de Formule 1.

Bottas wint Grand Prix Turkije

Valtteri Bottas won de Grand Prix van Turkije. De Fin mocht vanaf de eerste plek vertrekken en kwam daarna eigenlijk niet meer in de problemen. Hiermee won Bottas voor de tiende keer een Grand Prix in de Formule 1. Bottas tekende ook voor de snelste raceronde. Hiermee heeft de Formule 1 coureur van Mercedes 26 punten verzameld in Turkije. In totaal heeft Bottas nu 177 punten en daarmee staat hij op de derde plek in het WK-klassement.

Bekijk ook:
Top 10 best betaalde Formule 1 coureurs

Teleurstellend einde voor Hamilton

De Grand Prix van Turkije kende een teleurstellend einde voor Lewis Hamilton. De grote concurrent van Max Verstappen moest vanaf de elfde plek starten na een grid straf, maar kwam tijdens de race erg dichtbij het podium. Hamilton bleef daarbij lang op dezelfde banden rijden en even leek het erop dat de Brit helemaal geen pitstop ging maken. Uiteindelijk besloot Mercedes een paar rondjes voor het einde toch nieuwe banden aan Hamilton te geven, maar daar was de zevenvoudig wereldkampioen echter helemaal niet blij mee. Op dat moment had Hamilton nog zicht op het podium, maar na de wissel was een vijfde plek het hoogst haalbare.

De vijfde plek levert Hamilton in totaal 10 punten op, waardoor de Brit nu 256.5 punten in het WK-klassement heeft. Dat zal even slikken zijn voor Hamilton, want hierdoor verliest hij de leiding in het wereldkampioenschap en moet hij voorlopig genoegen nemen met een tweede plek achter Verstappen.

Bekijk ook:
Leuke weetjes over Max Verstappen

Formule 1 WK-klassement tussenstand

Max Verstappen heeft met zijn tweede plaats in Turkije de leiding op Hamilton weer teruggepakt. De Nederlander heeft nu in totaal 262.5 punten, terwijl Lewis Hamilton nu 256.5 punten heeft. Het blijft daarmee super spannend in de strijd om de titel, want het onderlinge verschil is slechts 6 punten.

Dit is de huidige top 10 in de Formule 1:

  1. Max Verstappen – 262.5 punten
  2. Lewis Hamilton – 256.5 punten
  3. Valtteri Bottas – 177 punten
  4. Lando Norris – 145 punten
  5. Sergio Perez – 135 punten
  6. Carlos Sainz – 116.5 punten
  7. Charles Leclerc – 116 punten
  8. Daniel Ricciardo – 95 punten
  9. Pierre Gasly – 74 punten
  10. Fernando Alonso – 58 punten
Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je van F1-fenomeen Max Verstappen?

Formule 1 Constructors WK-Klassement tussenstand

In de strijd om de Constructor titel gaat Mercedes aan kop. Het team van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton heeft 433.5 punten en Red Bull Racing staat daar vlak achter met 397.5 punten. McClaren heeft de derde plaats in handen met 240 punten. Ferrari staat daar weer achter met 232.5 punten. Er is daarmee een spannende strijd gaande tussen zowel Mercedes als Red Bull Racing, als tussen McClaren en Ferrari.

Formule 1 kalender

Langzaam komt het einde van dit Formule 1 seizoen dichterbij, want er staan nog maar zes races op de planning. De volgende Grand Prix vindt op 24 oktober plaats in Amerika.

Dit is de resterende Formule1 Kalender:

  1. 24 oktober – GP van de Verenigde Staten, circuit: Circuit of the Americas
  2. 7 november – GP van Mexico, circuit: Autódromo Hermanos Rodríguez
  3. 14 november – GP van Brazilië, circuit: Autódromo José Carlos Pace
  4. 21 november – GP van Qatar, circuit: Losail International Circuit
  5. 5 december – GP van Saoedi-Arabië, circuit: Jeddah Street Circuit
  6. 12 december – GP van Abu Dhabi, circuit: Yas Marina Circuit
Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.