Kunnen we schaatsen in 2022? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Kunnen we schaatsen in 2022?

Kunnen we schaatsen in 2022? In dit artikel zetten we de laatste schaatsvoorspellingen en weersverwachtingen voor de winter van dit jaar voor je op een rij!

Het is alweer ruim een maand winter in Nederland, maar van echt winterweer hebben we nog niet kunnen genieten. Het is weliswaar frisjes en hier en daar is er wel eens een sneeuwbuitje gevallen, maar echt koud is het nog niet geweest.

Voor de koukleumen onder ons is dat geen slecht nieuws, alleen zijn de liefhebbers van het schaatsen op natuurijs hier minder blij mee. Met een milde winter kunnen de schaatsen niet gebruikt worden en dat is toch weer een beetje jammer. Zeker nu onze landgenoten straks op de Olympische Winterspelen laten zien hoe tof schaatsen wel niet kan zijn.

Bekijk ook:
Top 10 beste Nederlandse schaatsers

Kunnen we dit jaar nog schaatsen?

De grote vraag is of we dit jaar nog op natuurijs kunnen schaatsen. Ongeveer een jaar geleden was dat wel mogelijk, want toen hadden we echt typisch winterweer in ons land. Dit jaar ziet het er slechter uit, want vooralsnog ziet het er naar uit dat we in de eerste maanden van 2022 niet buiten kunnen schaatsen op natuurijs. Volgens de laatste weersvoorspellingen gaat het de komende weken namelijk niet vriezen in Nederland. Dat betekent dus dat we geen ijs hoeven te verwachten. En schaatsen op het water gaat een beetje moeilijk.

De komende weken blijft de temperatuur ruim boven de 0 graden uitkomen. In Nederland zullen we – net zoals de laatste weken – veel bewolkte dagen krijgen en af en toe een buitje. Sneeuw in de eerste helft van februari lijkt uitgesloten. Misschien kan het later deze winter nog gaan vriezen in Nederland, maar de kans daarop lijkt tot op het heden niet groot te zijn. Buiten schaatsen in 2022 op natuurijs lijkt daarom niet realistisch.

Bekijk ook:
Chionofobie: ‘Ik ben bang voor sneeuw’

Of kunnen we toch wel schaatsen in 2022?

Voor schaatsliefhebbers is er natuurlijk nog wel een alternatief. Ons land telt namelijk heel wat mooie kunstijsbanen en daar kan je ook lekker op schaatsen. Sommige van die banen staan gewoon in de buitenlucht en daardoor lijkt het net alsof je op echt “ijs” schaatst. Al is schaatsen op een binnenbaan ook geen straf, zeker als er dit jaar geen natuurijs buiten te vinden is. Dus schaatsen kan ook gewoon in 2022, als je niet te kieskeurig bent tenminste!

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je van de Elfstedentocht?

En anders kijken we maar naar schaatsen in 2022

Daarnaast is er voor schaatsliefhebbers ook genoeg schaatsen op televisie te zien. Dit jaar zijn namelijk de Olympische Winterspelen. Daar zijn heel wat Nederlanders actief, en traditiegetrouw sturen we ook heel wat schaatsers die kans maken op een olympische medaille.

Op het langebaanschaatsen zijn maar liefst 18 Nederlanders te zien in Peking. Onder meer Ireen Wüst, Sven Kramer en Kjeld Nuis strijden de komende weken om de prijzen. Op het shorttrack zijn we ook goed vertegenwoordigd, met 10 sporters. Daar zijn alle ogen gericht op Jutta Leerdam, waar sportkenners hele hoge verwachtingen van hebben.

Heb je zelf dus geen zin om te schaatsen dit jaar? Dan kan je altijd onze landgenoten op de schaatsbaan in Peking – van achter de tv – aanmoedigen!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.