olympische spelen

Olympische Spelen: de mooie Jutta Leerdam vertegenwoordigt Nederland

0 Shares

Aankomende vrijdag beginnen de Olympische Spelen in Peking. We hebben een mooie en talentvolle selectie schaatssters dat ons land zal gaan vertegenwoordigen. De prachtige Jutta Leerdam zit in die selectie. Wie dit natuurtalent is? Dat lees je in dit artikel.

Jutta Leerdam op de Olympische Spelen

De 23 jarige Jutta stond al vroeg op het ijs. Haar doorbraak kwam echter in het seizoen van 2016/2017 toen ze de wereldtitel allround pakte op het wereldkampioenschap voor junioren in Helsinki. In 2018 plaatste ze zich voor de 500 en 1000 meter, waarna ze later in het seizoen het NK sprint won. Nu mag ze het ook proberen op de Olympische winterspelen in Peking.

In 2020 professionaliseerde Jutta zich verder als ambitieuze langebaanschaatsster. Ze vestigde een nationaal record op de 1000 meter en wist ook de wereldtitel te pakken op deze afstand. Ze werd ook voor de tweede keer wereldkampioen teamsprint. We kunnen dus veel verwachten van deze prachtige schaatsster. Ze is inmiddels in Peking en heeft op haar Instagram-account een kleine rondleiding gegeven door het Olympische dorp.

Bekijk ook:
Ideale verkoeling doormiddel van een Koelvest

Schaatsploeg met Koen Verweij

Op 16 augustus 2020 richtte Leerdam samen met Koen Verweij een eigen schaatsploeg op. Team Worldstream wordt gesponsord door het gelijknamige bedrijf, dat zich specialiseert leveren van IT-infrastructuren. Het team wordt gecoacht door Kosta Poltavets. Deze Russische schaats- en oud bondscoach heeft de juiste ervaring om de ploeg te coachen. Hij begeleidde eerder Jan Smeekens en Erben Wennemars. Niet de minste dus.

Leerdam is dus gekwalificeerd voor de aanstaande Olympische Spelen, waar ze het ongetwijfeld fantastisch zal doen. Het Nederlandse team is inmiddels aangekomen in Peking en geniet daar van de gastvrijheid, al wordt dit gegeven onder zeer strenge corona maatregelen. Desondanks kunnen wij niet wachten om de Nederlandse topsporters, en Jutta Leerdam in het bijzonder, in actie te zien.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

543
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.