10 Banen in de buitenlucht 6
Saved Read later
Share

10 Banen in de buitenlucht

Lijkt het jou verschrikkelijk om elke dag in een kantoor te moeten werken, en besteed jij jouw werkuren liever buiten? Dan is dit een interessant artikel voor jou, want hierin zetten we een aantal mooie banen in de buitenlucht voor je op een rij!

1. Postbezorger

Als je opzoek bent naar een lekker actieve baan waarbij je veel buiten komt, dan moet je eens kijken naar een vacature voor postbezorger. Elke dag ga je – bijvoorbeeld met de fiets – op pad om de post bij mensen in de buurt te bezorgen en zo weet je in ieder geval zeker dat je stappenteller na elke werkdag erg tevreden zal zijn!

2. Hovenier

Voor mensen met groene vingers is de baan hovenier natuurlijk op het lijf geschreven. Als hovenier ben je bezig met het aanleggen en onderhouden van tuinen en andere groene gebieden. En zo ben je dus elke werkdag in nauw contact met de natuur.

3. Bomenverzorger

Ben je een echte bomenliefhebber? Dan kan je die liefde nog wat extra uiten door te solliciteren op een vacature boomverzorger bij Globen. Als boomverzorger ben je verantwoordelijk voor het onderhoud van bomen. Zo ben je onder meer bezig met het planten, verplanten, snoeien en rooien van bomen. En dat is dus de perfecte job voor iemand die echt van bomen en de natuur houdt!

Bekijk ook:
Met zelfdiscipline verander jij je leven: 3 tips om het te leren

10 Banen in de buitenlucht 7

4. Honden uitlaatdienst

Verkeer je graag in de buitenlucht en ben je gek op honden? Dan kan je misschien ook aan de slag als iemand die honden uitlaat voor baasjes die daar zelf te weinig tijd voor hebben. Dit is dus de ideale job voor mensen die graag veel bewegen, het liefste zoveel mogelijk buiten zijn en van dieren houden.

5. Boswachter

Als boswachter ben je ook best vaak in de buitenlucht te vinden. Boswachters waken over de natuurgebieden van ons land en zorgen er onder meer voor dat alle bezoekers zich netjes aan de regels houden.

6. Natuurfotograaf

Een natuurfotograaf is ook veel buiten, dus dit zou voor veel mensen die niet in een kantoor willen werken ook een droomjob zijn. Wel is het vrij moeilijk om hier je geld mee te verdienen, dus chapeau als dit je lukt!

7. Bouw

Mensen in de bouw zijn ook regelmatig buiten te vinden. Je bent weliswaar niet vaak te vinden in een mooi buitengebied, maar soms kan je niet al te kieskeurig zijn. Werken in de bouw is wel een lekker actieve baan, dus hier kan je goed je energie kwijt. Bijkomend voordeel is dat op dit moment er enorm veel vacatures in de bouw open staan, dus in deze sector kan je echt snel een baan vinden.

Bekijk ook:
Leren zoals Elon Musk in 5 stappen

10 Banen in de buitenlucht 8

8. Geoloog

Als geoloog kom je waarschijnlijk ook aardig vaak buiten, al hangt het een beetje af van de werkgever. Geologen doen namelijk bodemonderzoek en dan moet je vaak op locatie aan de slag. Vervolgens moet je de monsters wel analyseren, en dat doe je weer in een lab. Zo ben je niet altijd buiten, maar dat geeft een werkdag wel weer wat afwisseling!

9. Vuilnisman

Je kan ook aan de slag als vuilnisman. Met een vuilniswagen haal je het afval van huishoudens op en zo zorg je ervoor dat de straten schoon blijven.

10. Botanicus

Als botanicus kom je ook veel in contact met de natuur en buitenlucht. Een botanicus houdt zich namelijk bezig met plantkunde. Deze mensen worden daarom ook wel plantkundigen genoemd. Dit is dus de perfecte job voor de studiebollen die van planten houden!

Share
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.