Dit zijn de populairste vechtsporten 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de populairste vechtsporten

Vechtsporten zijn veel meer dan alleen vechten. Het zijn systemen van gecodificeerde praktijken en tradities van training voor gevechten. Mensen bestuderen de vechtsporten om verschillende redenen. Dit zijn vaardigheden, fitness, zelfverdediging, sport, zelfontplooiing, meditatie en mentale discipline. Het opbouwen van karakter en zelfvertrouwen staan vaak bovenaan bij mensen.

We hebben een lijstje met de populairste vechtsporten voor je opgesteld. De discipline die je opbouwt bij deze sporten komen goed van pas in het dagelijks leven, zowel privé als zakelijk! Je creëert namelijk een echte winnaarsmentaliteit. Het leuke aan de sporten is dat je het tegenwoordig in elke regio wel kan doen, de populariteit neemt toe.

Bekijk ook:
Samsung Galaxy Fit 2 – Activity tracker review

Populaire vechtsporten en de uitrusting die je nodig hebt

Kickboksen en Muay Thau

Het Muay Thai of kickboksen is een oude vechtsport die al eeuwen in Thailand wordt beoefend. In Thailand is het nog steeds super populair. In Thailand kan je gratis wedstrijden bezoeken, ook is het ongelooflijk populair onder jongeren in Thailand. Bij de wedstrijden is het dragen van bokshandschoenen verplicht. Tijdens de Muay Thai en kickboks trainingen gebruikt men daarnaast ook scheen-en wreef beschermers, mondbeschermers. enkelkousjes en soms een hoofdbeschermer.

Jiu-Jitsu

Jiu-Jitsu is een zelfverdedigingskunst. Bij deze sport oefen je met name subtielere technieken die veelvuldig herhaald worden. Je leert om met deze subtiele technieken een tegenstander/aanvaller binnen een paar seconden te controleren of uit te schakelen. Bij Jiu-Jitsu draagt men naast een Jiu-Jitsu pak ook handbeschermers, beenbeschermers en een mondbeschermer. Eén van je tanden kwijtraken is het laatste dat je wilt!

MMA

MMA of te wel Mixed Martial Arts is vrij vertaald gemengde gevechtskunst. De vechtsport richt zich op het combineren van technieken uit verschillende vechtsporten. Je vindt hier invloeden terug van worstelen, judo, karate, kungfu, kickboksen, thaiboksen, boksen en Jiu-Jitsu. Tijdens gevechten dragen de vechters slechts een fightshort, een kruisbeschermer, MMA handschoenen en een mondbeschermer.

Vechtsport

Judo

Judo is van oorsprong een Japanse zelfverdedigingskunst. Judo is een sportspel van aanval en verdediging, waar je in balans moet blijven en de ander uit balans moet halen en dat controleren. Het draait hier ook om respect. Je start ook altijd met het groeten van je tegenstander door middel van een buiging. Met deze buiging beloof je de tegenstander dat je hem met respect behandelt. Judoka's dragen een witte katoenen broek (zubon) en een jas (uwagi) die door een band (obi) bijeen wordt gehouden.

Bekijk ook:
Het beste sporthorloge; een top 5!

Taekwondo

Taekwondo is een vechtsport die van oorsprong uit Korea komt. Het is een stijlvolle en veelzijdige vechtsport waar het draait om zelfverdediging. In Europa neemt de populariteit van Taekwondo steeds verder toe, zowel jongeren als ouderen beleven veel plezier aan Taekwondo. De vechtsport doe je met je handen en voeten, waar de focus op de voeten en de benen ligt. Naast het dragen van een Taekwondo pak is ook het gebruik van handschoenen, beenbeschermers, hoofdbeschermers en een body protector verplicht.

Uitrustingen voor een vechtsport is belangrijk voor de veiligheid

Uitrustingen voor een vechtsport koop je bij een vechtsportwinkel. In zo’n vechtsportwinkel kan je werkelijk alles kopen. Van kickbokskleding tot complete judopakken. Wanneer je gaat beginnen met een vechtsport dan is een goede uitrusting namelijk van essentieel belang. Je wilt namelijk niet onnodige blessures oplopen en veiligheid staat voorop bij de sport, samen met respect.

Bekijk ook:

3.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.