Dit zijn de Champions League tegenstanders van Ajax 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de Champions League tegenstanders van Ajax

Deze ploegen moet Ajax zien te verslaan in de Champions League! Maakt de club uit Amsterdam een kans om in Europa te overwinteren?

Vandaag was de loting van de Champions League, waarin er geloot werd voor de groepsfase van het toernooi. Ajax heeft een relatief gunstige loting te pakken en is ingedeeld in Groep C. Daar treft de Amsterdamse club Sporting Portugal, Borussia Dortmund en Besiktas. Dat zijn zekere geen slechte tegenstanders, maar het had veel erger gekund.

Sporting Portugal

De tegenstander uit Pot 1 is Sporting Portugal. Sporting Portugal werd het afgelopen seizoen voor het eerst in tijden weer kampioen en pakte daardoor automatisch een ticket voor de Champions League.

Op papier zou de tegenstander uit Pot 1 zeer sterk moeten zijn, maar in werkelijkheid valt dat wel mee. Ajax had ook clubs zoals Chelsea, Atlético Madrid, Manchester City of Bayern München kunnen treffen, en dat is toch net wat andere koek. Dat is dus een kleine meevaller voor Ajax!

De selectie van de Portugese club is niet onaardig en zou meer dan 200 miljoen euro waard zijn. Bij Sporting Portugal spelen onder meer Nuno Mendes, Pedro Gonçalves, João Palhinha en Paulinho.

Voor het Nederlands voetbal is deze loting ook interessant. Nederland staat namelijk net achter Portugal in de UEFA Coëfficiënten Ranglijst. Als Ajax van Sporting Portugal weet te winnen dan kan dat een mooie start zijn om het land in te halen!

Bekijk ook:
Poll: Welke club wordt kampioen van de Eredivisie 2021/2022?

Borussia Dortmund

De tegenstander uit Pot 2 is Borussia Dortmund. De club uit Duitsland werd het afgelopen seizoen derde in de Bundesliga en dat was ook genoeg voor een ticket voor het prestigieuze voetbaltoernooi.

In Pot 2 heeft Ajax ook heel wat grootmachten ontlopen. Zo had Ajax ook Liverpool, PSG, Real Madrid of Barcelona kunnen treffen.

De absolute ster van Borussia Dortmund is natuurlijk Erling Haaland. Deze voetballer uit Noorwegen speelde al 44 wedstrijden voor Dortmund en wist in die tijd al 42 goals te maken. Haaland is nu een van de meest felbegeerde voetballers in Europa en is meer dan 100 miljoen euro waard. Daar moet Ajax dus voor oppassen!

De selectie van Dortmund kent ook een Nederlands tintje. Sinds deze zomer speelt Donyell Malen in het zwart en gele shirt van de Duitse club. Malen kwam onlangs over van de Eindhovense voetbalclub PSV.

Bekijk ook:
Top 20 meest waardevolle voetbalclubs

Besiktas

De tegenstander uit Pot 4 is Besiktas. De club uit Turkije werd het afgelopen seizoen landskampioen van Turkije en kwalificeerde zich daarmee automatisch voor de Champions League.

De selectie van Besiktas kent niet echt de grootste namen uit de voetbalwereld, maar mag natuurlijk niet onderschat worden. Voor Besiktas spelen onder meer Rachid Ghezzal, Cyle Larin en Michy Batshuayi.

Bekijk ook:
Bijzondere voetbalrecords in de Eredivisie

Loting Champions League

Dit is de complete loting van de Champions League groepsfase:

  • Groep A: Manchester City, PSG, RB Leipzig, Club Brugge
  • Groep B: Atlético Madrid, Liverpool, FC Porto, AC Milan
  • Groep C: Sporting Portugal, Borussia Dortmund, Ajax, Besiktas
  • Groep D: Internazionale, Real Madrid, Shakhtar, Sheriff
  • Groep E: Bayern München, Barcelona, Benfica, Dynamo Kiev
  • Groep F: Villarreal, Manchester United, Atalanta, Young Boys
  • Groep G: Lille OSC, Sevilla, FC Salzburg, Wolfsburg
  • Groep H: Chelsea, Juventus, Zenit, Malmö

Aanvullend

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.