Dit wordt het salaris van Ajax aanwinst Maurice Steijn 14
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit wordt het salaris van Ajax aanwinst Maurice Steijn

Na een dramatisch verlopen seizoen, zonder ook maar één hoofdprijs, besloot Ajax om niet verder te gaan met crisismanager John Heitinga. Alsof het nog niet erger kon voor de supporters uit Amsterdam, duurde het lang voordat er een vervanger kwam voor Heitinga. Uiteindelijk werd Sparta-trainer Maurice Steijn aangesteld als hoofdcoach. Steijn is een bekende trainer in Nederland, maar wat heeft hij door de jaren heen aan vermogen opgebouwd?

Geen rijke spelerscarrière

Waar de meeste trainers ook veel ervaring hebben opgedaan als speler, geldt dat niet voor de inmiddels 49-jarige oefenmeester. Steijn speelde slechts 10 (!) wedstrijden op het hoogste niveau in Nederland. Hij kwam in het betaald voetbal enkel uit voor ADO Den Haag, en NAC Breda. Waar bekende voetballers al vaak snel hoofdcoach worden van (sub)topclubs, had Maurice dit voordeel dus niet. Hij stopte zijn actieve spelerscarrière in 2006, en ging de PABO volgen, zodat hij voor de klas zou kunnen gaan staan. Rijk was hij immers niet geworden van achter een bal aan rennen, dus ging hij voor een carrièreswitch.

Weinig eremateriaal 

Toch maakte Steijn uiteindelijk de beslissing om een terugkeer op het voetbalveld te maken. Hij deed ervaring op als assistent trainer bij ADO Den Haag, en als jeugdtrainer bij de club uit de Hofstad. Bij datzelfde ADO was Steijn ook voor de eerste keer eindverantwoordelijke bij een betaald voetbalclub. Na 3 stabiele jaren, zonder echt memorabele wedstrijden, vertrok de oefenmeester naar VVV-Venlo. Daar behaalde hij zijn eerste, en tot nu toe, enige hoofdprijs. Hij werd kampioen met de ploeg uit Venlo in de Nederlandse eerste divisie, en deed dat met een recordaantal gescoorde doelpunten. Steijn maakte een lucratief uitstapje naar de Emiraten, alvorens hij bij Sparta Rotterdam terechtkwam. Met Sparta eindigde hij afgelopen seizoen op een knappe 6e plaats. Maar verder dan een kampioenschap op het tweede niveau van Nederland, kwam Steijn niet…

Bekijk ook:
10 effectieve sporten om snel fitter te worden

Salaris als in de oliestaat?

De zomer van 2023 zal een zomer zijn die Steijn zich altijd gaan herinneren. Ineens klopte Ajax aan bij zijn zaakwaarnemer, en weken later kon de oefenmeester de Amsterdamse topclub officieel toevoegen aan zijn cv. Bij veel supporters van de recordkampioen viel het nieuws niet bepaald goed. Toch blijkt de directie van Ajax veel vertrouwen in Steijn te hebben. In de Verenigde Arabische Emiraten zou Steijn één miljoen euro per seizoen hebben verdiend, en dat blijkt in de buurt te komen bij het bedrag dat zijn nieuwe werkgever hem zou gaan betalen. Oud-trainers Alfred Schreuder en Erik Ten Hag blijken zelfs meer dan één miljoen per seizoen te hebben verdiend, al is eerstgenoemde niet verder gekomen dan een half seizoen in Amsterdam. 

Huis van een half miljoen

Over het opgebouwde vermogen van de nieuwe trainer van Ajax is niets bekend, al staat het huis van Steijn wel op Bekende Buren. Steijn maakte al bekend niet te willen verhuizen, omdat wonen buiten de plaats waar je werkt hem goed is bevallen. Zo zal de oefenmeester in Den Haag blijven wonen, in een huis dat hij is 2006 kocht voor bijna 300.000 euro. Hij liet er een hypotheek op vestigen van ruim 550.000 euro, en er zou een flinke overwaarde op het pand rusten. Ook blijkt Steijn meerdere woningen te hebben in de omgeving Den Haag. Als het fout gaat als Ajax-trainer, heeft hij in het vastgoed ook nog mogelijkheden.

Poll Wat vind jij van het salaris van Maurice Steijn bij Ajax?

Terecht33.9%
Aan de hoge kant22%
Te hoog voor18.6%
Onbegrijpelijk25.4%
📊 Bekijk resultaten
Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.