rechters
Saved Read later
Deel dit bericht

Rechters gaan staken: dit salaris verdienen ze nu

Het kan zomaar zijn dat criminelen binnenkort wat langer moeten wachten op hun strafzaak, want er lijkt nu ook een stakingsgolf onder rechters aan te komen. Ze zijn van mening dat hun salaris te laag is in verhouding met de huidige inflatie, dus willen ze meer geld. Maar wat verdient een rechter in Nederland? Dat hebben we opgezocht.

Rechters gaan staken

Er lijkt een trend aan stakingen in verschillende beroepsgroepen aan de gang te zijn. Iedereen wil meer salaris. De buschauffeurs zitten in de kantine in plaats van op de bestuurdersstoel, de vuilnismannen vonden hun salaris maar trash, en nu is het de rechterlijke macht die hun salaris scherp veroordelen. De Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak is voornemens om actie te voeren voor meer loon.

De rechters hebben hun handen ineengeslagen en hebben een aantal cao-eisen bij minister Weerwind voor Rechtsbescherming op zijn bureau gedeponeerd. Als hij voor 10 maart geen gehoor geeft aan de eisen, dan zullen er hoogstwaarschijnlijk landelijke stakingen plaatsvinden. Ze vinden de werkdruk te hoog, het salaris te laag, en ze voelen zich niet gehoord. In een aflevering van Khalid & Sophie werd dit nog even uitgelicht.

Dit salaris verdienen rechters

Ze zijn dus van mening dat de werkdruk te hoog is, en dat hun huidige salaris niet strookt met de inflatie op dit moment. Rechters en officieren pleiten wel vaker voor iets, dit keer niet voor een celstraf, maar voor een hoger bedrag op hun salarisstrookje. Ze vinden het cao van de rechterlijke macht niet meer bij hen passen, dus moet de financiële weegschaal van vrouwe justitia opnieuw worden afgesteld.

Bekijk ook:
Unieke verzendverpakkingen: Dit zijn de nieuwste trends voor webshops in 2024

Niet iedere rechter verdient hetzelfde salaris. Er is een verschil tussen rechters en raadsheren. Dat verschil zit in kennis en ervaring. Een raadsheer beschikt over meer kennis, en wordt dus beter beloond. We hebben hieronder een lijstje gemaakt waarop de huidige salarissen van Nederlandse rechters zijn te zien. Als het aan hen ligt komt daar een dik pak geld bovenop, want ze zijn nu van mening dat ze crimineel weinig verdienen.

salaris rechters en officieren

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.