Davy Klaassen
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit is het salaris van Davy Klaassen

De klassieker Ajax-Feyenoord kreeg een zwarte rand toen een hersenloze onverlaat een aansteker op het hoofd van voetballer Davy Klaassen gooide. Over het algemeen hoeven voetballers alleen rekening te houden met blessures, niet met aanvallen vanuit het publiek. Desondanks verdienen deze topsporters miljoenen per jaar, ook Davy Klaassen harkt flink wat geld binnen.

Getalenteerde middenvelder

Davy Klaassen (1993) begon zijn carrière als profvoetballer bij de Hilversumse amateurclub HVV de Zebra’s, en kwam door zijn talent in 2004 in de jeugdopleiding van AFC Ajax terecht. In 2011 debuteerde Klaassen in de eredivisie tijdens een uitwedstrijd van Ajax tegen N.E.C. Hij wist in de eerste minuut zijn eerste eredivisiedoelpunt te scoren, waarmee hij zijn waarde voor Ajax definitief bewees.

In de zes jaar die volgden speelde Klaassen meer dan 100 wedstrijden voor de Amsterdamse voetbalclub, en won in het seizoen 2015/2016 de Gouden Schoen voor beste voetballer van het jaar. De middenvelder tekende in 2017 een vijfjarig contract bij Everton, maar keerde na een uitstapje bij Werder Bremen in 2020 weer terug bij Ajax. Hij moest wat inleveren op zijn salaris, maar klagen hoeft hij niet.

Bekijk ook:
Marketingbudgetten 2023: 9,1% van de bedrijfsomzet

Salaris Davy Klaassen

Davy Klaassen maakte in 2017 voor 27 miljoen de overstap naar Everton, maar de voetballer kwam daar niet tot zijn recht, ook al kreeg hij een jaarsalaris van 4 miljoen euro. Een jaar later vertrok hij naar het Duitse Werder Bremen, en leverde een half miljoen euro aan salaris in. Ondanks het feit dat hij van grote waarde was voor de club, kon Davy Klaassen niet weigeren toen Ajax in 2020 een aanbod deed.

De middenvelder moest wederom een half miljoen euro per jaar inleveren, maar daar had hij geen problemen mee. Hij is weer terug bij de club waar het allemaal begon, en voetbalt de sterren van de hemel voor 3 miljoen euro per jaar bij de Amsterdamse voetbalclub. Zolang er geen idioten zijn die hem met aanstekers bekogelen zullen we zijn balkunsten nog lang op het voetbalveld kunnen aanschouwen.

3.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.