Saved Read later
Deel dit bericht

Dit salaris verdient een conducteur

Er is een keiharde staking aan de gang bij de NS. In het hele land rijden geen treinen. De vakbonden houden een estafettestaking. Het personeel wilt betere arbeidsvoorwaarden, waaronder een inflatiecorrectie. De NS zegt dat de eisen van de vakbonden niet uitvoerbaar zijn, waardoor het treinverkeer nu stil is komen te liggen. Maar wat verdient een conducteur bij de Nederlandse Spoorwegen? Wij zochten het uit.

Conducteur bij de NS

Het werk van een conducteur bij de Nederlandse Spoorwegen gaat niet altijd over rozen. Ze krijgen regelmatig te maken met scheldpartijen, worden bespuugd, en soms zelfs mishandeld door boze treinreizigers. Daarnaast hebben ze te maken met onregelmatige werktijden. Het werk van een conducteur omvat niet alleen het controleren van vervoersbewijzen, maar hij of zij heeft nog meer taken.

Het informeren van reizigers over reistijden, trajecten, en aansluitingen is ook een onderdeel van het takenpakket van een conducteur. Het aanspreken op wangedrag van reizigers en het beboeten van zwartrijders is echter ook een onderdeel van hun werk, wat vaak uit de hand loopt. Je zou verwachten dat een conducteur een riant salaris ontvangt voor deze werkzaamheden, maar dat valt tegen.

Het salaris van een conducteur

Er gaat een cursus/opleiding vooraf voordat je jezelf een conducteur mag noemen. Dat gebeurt bij de Nederlandse Spoorwegen vaak intern. De opleiding tot BOA (Buitengewoon Opsporings Ambtenaar) is hier onderdeel van. Als je eenmaal begint met je werk als conducteur dan ontvang je een startsalaris van €1800 bruto. Daar komt nog wel een aanvullende toeslag voor onregelmatige werktijden bovenop.

Bekijk ook:
Dit salaris verdient Geert Wilders per dag

Naarmate je ervaring en de jaren dat je in dienst bent bij de NS kan dit salaris oplopen. Als je eenmaal hoofdconducteur bent dan kun je tussen de €1922 en €2908 verdienen. Het laatstgenoemde bedrag verdienen hoofdconducteurs over het algemeen als ze al vele jaren in dienst zijn. Dit bedrag heeft ook te maken met extra verantwoordelijkheden, alsmede het aansturen en het opleiden van junior-conducteurs.

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.