Justin Bieber ziek - Wat is het syndroom van Ramsay-Hunt? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Justin Bieber ziek – Wat is het syndroom van Ramsay-Hunt?

Voor wie Justin Bieber kent of volgt, is het vast een grote schok geweest. Justin Bieber is namelijk ziek. Begin juni heeft hij een Instagrampost geplaatst, waarin hij uitlegt wat hij precies heeft: het syndroom van Ramsay-Hunt. Mocht je het hele verhaal van de zanger hebben gemist of je hebt geen idee wat het syndroom van Ramsay-Hunt is, lees dan dit artikel om antwoord te krijgen op al jouw vragen.

Wat is het syndroom van Ramsay-Hunt precies?

Justin Bieber ziek - Wat is het syndroom van Ramsay-Hunt? 14

Noodgedwongen heeft Justin Bieber meerdere concerten moeten afblazen en wereldwijd fans teleur moeten stellen. Onverwachts natuurlijk, want het zal niet op de planning hebben gestaan. Justin Bieber is niet zomaar ziek, maar kampt sinds begin juni met het syndroom van Ramsay-Hunt (RHS).

Als je het filmpje van Bieber hebt gezien, dan is je vast opgevallen dat een deel van zijn gezicht scheef  hangt en niet meebeweegt tijdens het praten of knipperen. Dit is precies hoe Ramsay-Hunt eruit ziet.

RHS is eigenlijk een infectie, die ervoor zorgt dat gezichtszenuwen worden aangetast en gedeeltelijk uitvallen als gevolg. Met andere woorden; een verlamming. Vandaar dat het gezicht van de popster er op deze manier uitzag.

Bekijk ook:
Zo haal je met gemak 10.000 stappen per dag, ook met een kantoorbaan

Welke kenmerken heeft het syndroom van Ramsay-Hunt?

De uiterlijke kenmerken van de infectie vallen vrijwel direct op. Het gaat tenslotte om gezichtsverlammingen en deze zijn vrij direct op te merken. Verder is oorpijn of zelfs volledig verlies van het gehoor een duidelijk kenmerk die ervaren kan worden. Ook hier heeft de zanger last van.

De meeste symptomen zijn van korte duur en verdwijnen allemaal vanzelf. Maar deze kunnen ook permanent aanhouden. Het is echter voor Bieber niet te hopen dat zijn gehoor permanente schade heeft opgelopen.

Hoe krijg je het syndroom van Ramsay-Hunt?

De meeste mensen hebben als kind waterpokken gekregen. Niet gek, want het kan besmettelijk zijn en als kind is het immuunsysteem nog niet zo sterk als het zou moeten zijn. Wat dit met Ramsay-Hunt te maken heeft? Nou, eigenlijk heel veel.

Het virus dat waterpokken zichtbaar maakt, is vrijwel dezelfde als Ramsay-Hunt en deze wordt dus niet helemaal uitgebannen. Op momenten van zwakte of extreme oververmoeidheid, kan het zomaar weer de kop opsteken.

Bekijk ook:
Hoe is het nu met Lil’ Kleine?

Is er een behandeling mogelijk voor Ramsay-Hunt?

Het beste medicijn voor Ramsay-Hunt is veel rust. Omdat RHS vaak samengaat met moeheid, is dit ontzettend belangrijk. De klachten zouden na verloop van tijd vanzelf, zonder hulp moeten verdwijnen. Meestal gaat het om enkele maanden tot een jaar.

Het lichaam lost het eigenlijk vanzelf weer op. Wel is het belangrijk om hier voldoende de tijd voor te nemen. Bieber geeft het goede voorbeeld en legt zijn werkzaamheden volledig neer. Met oorpijn en vermoeidheid kan dat tenslotte niet anders. Verder zouden pijnstillers wat verlichting kunnen geven.

Justin Bieber naar Nederland?

De concertreeks ‘Justice’ zou op dit moment in volle gang moeten zijn. Justin zou met zijn tour de gehele wereld over reizen, en uiteindelijk in januari uitkomen op Nederlandse bodem.

Het blijft echter de vraag of dit haalbaar is voor de Canadees. Voorlopig doet hij rustig aan en werkt hij aan zijn herstel. Hoe lang Justin Bieber ziek gaat zijn en wanneer hij terug op de planken staat? Dat blijft een kwestie van afwachten en geduld hebben.

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.