Duurzaam en verantwoord met je webshop groeien: dat doe je zo! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Duurzaam en verantwoord met je webshop groeien: dat doe je zo!

Elke ondernemer heeft bepaalde ambities. Deze ambities vormen niet alleen de drijfveer voor een ondernemer, maar zijn ook bepalend voor het algehele succes. Durf je groots te denken? Dan kun je erg groot met je webshop worden. Belangrijk hierbij is wel dat je naar een duurzame en verantwoorde groei streeft.

Het is lastig om de groei in handen te houden. Verkoop je bijvoorbeeld 100 producten op één dag, terwijl je ooit begon met slechts 2 producten op één dag? Dan is je dagelijkse werk dus keer factor 50 gegaan. Groeit de verkoop door naar 500 producten per dag? Dan heb je met een nog grotere groei te maken.

Dit sluit ongetwijfeld op je ambities aan, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. Om duurzaam en verantwoord met je bedrijf te groeien, zou je daarom de juiste voorbereidingen moeten treffen. Ook zou je bewust moeten ondernemen. Wat dit allemaal inhoudt? hieronder vind je de beste tips van experts, waarmee je met je bedrijf op de juiste manier kunt groeien.

Tip 1: zorg vanaf het allereerste moment voor structuur

Het is belangrijk om vanaf het eerste moment voor structuur te zorgen. Een goed voorbeeld hiervan is de Bunq Bank. Deze bank heeft een immense groei doorgemaakt, maar richtte zich vanaf het allereerste moment op structuur. Is er op een maandag een vergadering ingepland? Dan moet op dezelfde dag nog de notulen gemaakt worden.

Bekijk ook:
Efficiëntie en Veiligheid in Magazijnen door Geavanceerde Verlichtingsoplossingen

Ook staat bij Bunq Bank de interne communicatie centraal. Om dit te verbeteren, moet elke notitie met dezelfde datum-, tijds- en tijdzoneweergave starten. Dit zijn slechts 2 voorbeelden waarmee Bunq Bank vanaf het allereerste moment voor een goede structuur gezorgd heeft.

Wil jij met je bedrijf van 100 naar 500 verkopen op een dag gaan? Dan heb je ook dergelijke structuur nodig. Je hoeft deze voorbeelden uiteraard niet één op één te kopiëren, aangezien elk bedrijf anders is. Het is voor jou vooral van belang dat je voor de benodigde structuur gaat zorgen.

Tip 2: richt je bedrijfsruimte en magazijn geordend in

In een geordende omgeving werkt men beter, sneller en efficiënter. Voldoende reden om – met het oog op de bedrijfsgroei – voor een geordende werkruimte te zorgen.

Heb je veel spullen in je magazijn staan waar je niks mee doet? Overweeg dan een opslagruimte huren Noordwijk. Door in zo’n opslagruimte alle ‘overbodige’ spullen (tijdelijk) te stallen, hou je je eigen magazijn overzichtelijk en geordend. Dit maakt bijvoorbeeld het orderpicken een stuk eenvoudiger.

Dit geldt niet alleen voor je magazijn, maar ook voor je kantoorruimte. De kantoorruimte moet ook geordend zijn én blijven. Daarnaast is het aan te raden om voor een vitale werkomgeving te zorgen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je werknemers zich kunnen ontspannen tijdens een lange werkdag. Plaats ook bijvoorbeeld planten in de kantoorruimtes. Onderzoek wijst uit dat planten meerdere voordelen met zich meebrengen in een kantoorruimte.

Bekijk ook:
AI en Auteursrecht: efficiëntie en uitdagingen in het digitale tijdperk

Tip 3: maak gebruik van de beste software

Uiteraard heb je ook met je voorraad te maken. Als webshop weet je nooit wat je kunt verwachten, waardoor je groots in zou willen kopen. Je wilt echter in je opslag Noordwijk ook niet al te veel risico nemen. Alle producten die maandenlang op de plank blijven liggen, kosten je alleen maar geld.

Het is daarom verstandig om van goede voorraadbeheer software te maken. Hiermee optimaliseer je je inkoopproces, waardoor je efficiënter kunt in- en verkopen. Hiermee bespaar je veel geld en werk je naar nog betere resultaten toe.

Met goede bedrijfssoftware kun je de gewenste groei doormaken. Een voorraadbeheersysteem is hier een goed voorbeeld van, maar je kunt ook voor andere systemen kiezen. Denk hierbij aan een ERP-, CRM- en andere softwaresystemen. De mogelijkheden zijn op dit gebied eindeloos. Kijk goed naar je webshop, naar je bedrijfsvoering en naar de ‘gebreken’ in je onderneming op dit moment. Die gebreken vul je met de juiste bedrijfssoftware moeiteloos op.

Tip 4: richt je op MVO

Een duurzame groei met je bedrijf doormaken, is mogelijk met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Verdiep je goed in deze vorm van ondernemen. En pas vervolgens zoveel mogelijk zaken in je eigen onderneming/webshop toe. Daarmee is de kans op een duurzame en verantwoorde groei van je webshop des te groter!

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.