De 8 meest bizarre ziektes op deze aardbol 13
Saved Read later
Deel dit bericht

De 8 meest bizarre ziektes op deze aardbol

Laten we vooropstellen dat er een hoop erge ziektes op deze wereld zijn die we niemand toewensen. Er zijn echter ook een aantal ziektes die onder de categorie bizar en meer dan vreemd vallen.

Deze zeldzame bizarre ziektes brengen hun eigen problemen met zich mee en dit gaat vaak gepaard met eenzaamheid en hulpeloosheid. Bereid je voor, want ze zijn niet erg prettig. Probeer je eens voor te stellen wat jij zou doen als je één van deze ziektes hebt…

8 meest bizarre en vreemde ziektes

Pica

De zeldzame ziekte van Pica zorgt er voor dat jij een onbedwingbare trek hebt in producten die je normaliter niet zou eten. Hierbij kan je denken aan schuursponsen, toiletpapier en glas. De aandoening is erg gevaarlijk, omdat de darmen dit niet allemaal aan kunnen.

Weerwolvensyndroom

Nee je hoeft hier niet gebeten te worden door een andere weerwolf en nee er zijn ook geen toverdranken om de ziekte onder controle te houden. Maar gelukkig is het ook niet zo dat mensen met dit syndroom tijdens volle maan transformeren. Het weerwolvensyndroom is een genetische afwijking die voor extreem veel haargroei over het hele lichaam zorgt.

Visgeursyndroom

De mensen die lijden aan het visgeursyndroom hebben last van urine, zweet en adem dat naar rotte vis stinkt. De geur zou vermindert kunnen worden door bepaalde voedingsmiddelen te vermijden, zoals eieren en peulvruchten.

Treeman

Wellicht heb je het wel eens op social media voorbij zien komen, de treeman. In werkelijkheid heet deze man Dede Kosawa en komt hij uit Indonesië. De man was besmet met het HPV virus waar je normaal gesproken hooguit wat wratten van krijgt. Echter begon deze man steeds meer op een boom te lijken. Na twintig jaar hebben artsen hem kunnen helpen en is hij verlost van dit boomuiterlijk.

De visschubbenhuid 

Leuk en handig als je en vis bent, maar niet als je een mens bent. Het is een genetische huidaandoening waarbij baby’s worden geboren met een geruite en schubachtige huid. De meeste baby's die met deze aandoening worden geboren hebben een uitgedroogde, harde huid die aan de schubben van een vis doet denken. Helaas overlijden de kinderen al snel na de geboorte aan de gevolgen van infecties of dehydratering.

De steenmanziekte

Deze zeldzame ziekte tast het vermogen van het lichaam aan om zichzelf te repareren. Met als gevolg dat het lichaam botweefsel aangroeit op iedereen plaats waar je gewoon raakt. Hierdoor kan de drager van de ziekte zich steeds moeilijker bewegen. Uiteindelijk raken de mensen van deze ziekte gevangen in hun eigen skelet.

Bekijk ook:
Quiz: Van welke films ken je deze engerds?

Het wandelend lijk syndroom

Deze zeldzame geestelijke aandoening zorgt ervoor dat je denkt dat je dood bent, niet bestaat of bepaalde lichaamsdelen mist. Veel mensen melden dat het in eerste instantie bevrijdend voelt, omdat ze dagelijkse zorgen van het leven niet meer voelen. Maar in de meeste gevallen gaat dit al snel gepaard met depressie, omdat ze zich niet meer verbonden voelen met de rest van de wereld.

Het alien handsyndroom

Beetje eng is het alien handsyndroom wel. Bij dit syndroom ben je de controle over één of beide handen kwijt. De hand leeft zeg maar zijn eigen leven. Waar het vandaan komt? Daar zijn onderzoekers nog steeds erg benieuwd naar. Er zijn zelfs gevallen geweest dat de hand iemand anders probeert te wurgen. Misschien twee zielen in één lichaam waar de ene ziel, maar een klein gedeelte van het lichaam kan bepalen.

Bekijk ook:
Top 10 doodsoorzaken ter wereld

3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.