Piet Paulusma stopt per 30 december bij SBS 9
Saved Read later
Deel dit bericht

Piet Paulusma stopt per 30 december bij SBS

Het zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen. Piet Paulusma gaat stoppen als weerman, althans bij SBS. Piet heeft een lange carrière als weerman gehad en daarom kijken wij hier natuurlijk even op terug.

Omrop Fryslân & RTV Noord

In 1985 begint Piet, nadat hij verschillende managementfuncties heeft gehad bij onder andere de PTT, als weerman. Hij presenteert dagelijks het weer op zowel radio als televisie voor de regionale Friese zender. Later komt daar ook belangstelling bij van de Groningse zender RTV Noord. Piet presenteert hier het weer alleen op de radio.

SBS

Sinds september 1996 is Piet actief als weerman voor SBS6. Met zijn eigen programma, Piets weer, brengt Piet het weer op een bijzondere en leuke manier. Iedere dag is Piet weer op een andere plaats in het land te vinden om, naast het weerbericht te presenteren, ook een stukje promotie te verzorgen. Het weerbericht van Piet was in eerste instantie onderdeel van het Hart van Nederland team. Doordat Piet zo populair werd, werd besloten hem een eigen televisieprogramma te geven.

Populariteit

Hoe Paulusma omgaat met deze populariteit is nooit geheel duidelijk geworden. Wel gaf hij in de zomer van 2016 aan dat hij iedere dag tegen de honderd uitnodigingen krijgt voor evenementen. Iets wat natuurlijk voor aardig wat stress kan zorgen, je wil je kijkers natuurlijk ook niet teleurstellen.

Laatste uitzending

Op 30 december is het dan zover. Piet zal dan zijn allerlaatste weerbericht presenteren bij SBS. Het is nog even de vraag of het dan ook de allerlaatste uitzending op televisie gaat worden. Op dit moment is Omroep Max nog bezig om de 62-jarige Fries aan zich te binden.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

989

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.