‘Friends’ bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

‘Friends’ bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd!

Met ‘The One Where It All Began’ begon op 22 september 1994 een tijdperk van geweldige comedy. 10 seizoenen lang verwende ‘Friends’ ons met hilarische scènes zoals die van Ross, die een zesdubbele dosis selftan over zich heen krijgt, en met memorabele uitspraken als ‘How you doin’’ en ‘We were on a break’. Ik moet toegeven, op een baaldag haal ik steevast een dvd uit zijn hoesje (ja hoor, vanuit het pre-Netflix tijdperk…) en in no-time voel ik me weer tiptop! En ik denk niet dat ik de enige ben

Populairste sitcom ooit

Friends is zonder twijfel de meest populaire sitcom aller tijden. Tijdens de serie volgden we de belevenissen van 6 vrienden – Rachel, Ross, Monica, Chandler, Joey en Phoebe –  die wonen en werken in New York en die regelmatig rondhangen in een koffiehuis. Een heel eenvoudig concept, maar wel één die miljoenen kijkers trok. En nog steeds, want niet alleen de fans van toen hebben de vrienden in hun hart gesloten, dankzij Netflix is ook onze jeugd er gek op.

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

The one with the pop-up

Er wordt dan ook groot uitgepakt voor de 25ste verjaardag van de reeks. Op 7 september opende een tijdelijk Friends-museum in New York, met de toepasselijke naam ‘The one with the pop-up’. Een maand lang kunnen fans herinneringen ophalen terwijl ze rondlopen in hun favoriete decors, zoals het Central Perk café en het appartement van Joey en Chandler. Ze beleven er de bekendste scènes, zoals Ross die met man en macht een bank naar boven probeert te brengen, en daarbij ‘Pivot’ roept. Daarnaast toont de tour 50 originele rekwisieten en kostuums, zoals de kalkoen met zonnebril die Monica op haar hoofd zette, en de verschillende kapsels van Rachel.

Voor diegenen die al meteen het vliegtuig naar New York op willen: doe geen moeite want de tickets voor de belevingstour waren al na 3u uitverkocht.

De Central Perk sofa reist de wereld rond

Maar niet getreurd want de immer bekende oranje bank uit Central Perk, waar de vrienden zich regelmatig in neerploften, reist naar verschillende plekken over de hele wereld. Maar liefst 30 replica’s worden neergezet op onder meer het Empire State Building in New York, de Grand Canyon, de Tower Bridge in Londen en bij het koninklijk paleis in Madrid. Ook steden als Berlijn, Rome, Edinburgh en Venetië krijgen hun eigen zetel. Bekijk hier waar en wanneer de Central Perk sofa te vinden is.

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

Ook LEGO en Pottery Barn vieren mee

LEGO lift graag mee op het succes van de serie en bracht een speciale ‘Friends’-editie op de markt. Je krijgt 1070 steentjes ter beschikking waarmee je Central Perk kan nabouwen. In Nederland en België kost de editie €69,99 en is ze te bestellen via de LEGO website.

Verder viert ook het Amerikaanse woonwarenhuis Pottery Barn het jubileum. Ze brengen een ‘Friends’-lijn uit waarbij onder andere de apothekerstafel van Phoebe en Rachel te koop is. In Europa zijn de stukken helaas niet verkrijgbaar, als je er eentje wil zal je naar Amerika moeten reizen… en dat zullen enkele diehard fans ongetwijfeld ook doen .

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.