De grootste kanshebbers voor de Grammy Awards 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De grootste kanshebbers voor de Grammy Awards

Op 26 januari 2020 is het weer zo ver, de Grammy Awards 2020 worden uitgereikt. Het is de 62e keer dat de muzikale onderscheidingen worden uitgereikt worden toegekend aan artiesten die afgelopen jaar zeer succesvol waren.

Lizzo genomineerd in acht categorieën!

Melissa Viviane Jefferson, zoals Lizzy eigenlijk heet is één van de grootste kanshebbers om een Grammy in de wacht te slepen. De amerikaanse zangeres / rapper brak dit jaar door met haar single ‘Truth’, wat eigenlijk al een nummer was dat in 2016 verscheen. Deze single werd dus genomineerd in acht categoriën, waaronder: beste lied, beste album (voor het album ‘Cuz I Love You’), beste R&B nummer én beste popnummer. Daarnaast maakt ze ook kans op de Grammy voor beste nieuwe artiest. We gaan dus nog veel van Lizzo horen de komende jaren, dat staat vast!

Ook Billie Ellish heeft een aantal nominaties!

Je kent haar vast wel van de nummers ‘bury a friend’ en ‘bad guy’, Billie Ellish. De amerikaanse zangeres en ‘songwriter’ is genomineerd voor onder andere het beste album. Deze nominatie kreeg ze voor haar debuutalbum ‘When We Fall Asleep, Where Do We Go?’. Begint zij het nieuwe jaar goed met één of meerdere Grammy’s? De kans is groot, want ze is er voor in totaal zes genomineerd!

Bekijk ook:
Hoe is het nu met Lil’ Kleine?

Old Town Road

Één van de meest afgespeelde platen van 2019 is natuurlijk Old Town Road van Lil Nas. Hij nam deze ongelofelijk grote hit op met de legendarische Billy Ray Cirus. En dat heeft hem geen windeieren gelegd. Door deze springplank en heerlijke hit, is Lil Nas net als Billie Ellish zes keer genomineerd!

Vooral veel vrouwen genomineerd!

En dat is natuurlijk wel eens anders geweest! Heel vaak waren de liedjes van vrouwelijke artiesten een ondergeschoven kindje geweest. Maar ‘the tables are turning’!

Taylor Swift werd namelijk genomineerd voor haar nummers ‘You Need To Calm Down’ en ‘Lover’. En Ariana Grande maakt kans op drie prijzen in de grote categorieën ren 5 in totaal. Ook Lana del Rey maakt kans met haar nummer ‘Norman Fucking Rockwell!’ Zij is daarvoor genomineerd voor beste album. Óók is het titellied genomineerd voor de Grammy voor het beste lied.

Het is niet met 100% zekerheid te zeggen, want misschien is het puur toeval, maar de kans bestaat dat er meer vrouwen genomineerd zijn door de kritiek die de organisatie de laatste jaren kreeg. Het is opvallend dat er dit jaar ineens wel veel vrouwen genomineerd zijn in de grootste categorieën. Daarbij is het opvallend dat in de categorie Best Pop Solo Performance alleen maar vrouwen zijn genomineerd. De genomineerden zijn namelijk:Taylor Swift, Ariana Grande, Lizzo, Billy Ellish en Beyoncé.

Bekijk ook:
Hoe is het nu met Lil’ Kleine?

Hollands glorie in de Verenigde Staten

Jawel! Er is ook een oranje tintje aan de Grammy’s! Het Nederlandse Metropole Orkest heeft namelijk ook twee nominaties in de wacht gesleept. De nominaties zijn in de categorieën Best World Music Album en Best Arrangement, Instrumental and Vocals. Daarbij maakt ook de Turks-Nederlandse band Altin Gün kans in de categorie ‘Best World Music Album’! Maar er is meer! Dirigent van het ‘Philharmonic Orchestra’ in New York maakt ook kans! En dat is een Nederlander; Jaap van Zweden. Met het nummer ‘Wolfe: Fire in my Mouth’ gaat hij voor de Grammy voor de beste hedendaagse klassieke compositie én beste techniek bij een klassiek album.

Alicia Keys

Long time no see! Alicia Keys is terug! Ze gaat de 62e editie van de Grammy Awards presenteren. En misschien gaat zij ook haar muzikale talenten vertonen!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.