Milka-bende is opnieuw actief 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Milka-bende is opnieuw actief

Bij de fabriek van Milka in Oostenrijk is afgelopen week twintig ton chocolade gestolen. Het enige wat bekend is naar aanleiding van de diefstal is dat deze is meegegeven aan een Tsjechische vrachtwagenchauffeur. Van hem en de vrachtwagen waarin hij reed ontbreekt ieder spoor.

Ingewikkelde constructie

Door middel van een zeer ingewikkelde constructie wist een bende deze chocolade buit te maken. Omdat Milka zelf niet het vervoer doet van zijn chocolade, schakelde het Oostenrijkse bedrijf een transporteur in uit Oostenrijk. Deze transporteur gaf deze opdracht vervolgens aan een Hongaars bedrijf dat vervolgens weer een Tsjechisch bedrijf liet rijden. Door de enorme verwarring die dit met zich meebracht kon een man, met een gestolen Tsjechische kentekenplaat, de lading gewoon ophalen.

Zeer gewild

Zeker in deze tijd van het jaar is de chocolade van Milka erg gewild. Met Sinterklaas, advent en Kerstmis is deze chocola een van de meest gegeten soorten. Om die reden is de diefstal van de chocola geen gekke gedachte van de dieven. De buit is gemakkelijk te slijten, zeker in kleinere hoeveelheden.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Daarnaast staat dit incident niet op zichzelf. Er zijn in het verleden vaker trailers en vrachtwagens gestolen met de chocolade van Milka. Zeker in de maanden november en december worden er meer repen gestolen bij de fabrikant dan in welke andere periode van het jaar dan ook.

Deel dit bericht
Read later
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.