Red de Chinees

0 Shares

Nietsvermoedend zei de eigenaar van het Chinese restaurant tegen een van zijn vaste klanten dat het restaurant vanaf volgende week gesloten zou zijn. Hoe anders zou het lopen.

Deze klant, Daniek de Groot, liet er niet bij zitten. Hij plaatste op Facebook een oproep voor zijn dorpsgenoten. Door allemaal massaal Chinees te gaan afhalen zouden ze de eigenaar kunnen helpen. Een bijzondere actie, want in heel Nederland zijn er steeds minder chinese restaurants. Velen hebben moeite om het hoofd boven water te houden.

Rotterdam

Het allereerste chinese restaurant van ons land opende in 1920 haar deuren. In Rotterdam vestigde zich Cheung Kwok Low. Voor veel Nederlandse de eerste keer dat ze iets anders aten dan de oude vertrouwde hollandse kost. Op het hoogtepunt waren er in Nederland maar liefst 2.000 chinese restaurants. In de loop der jaren zijn er al meer dan 400 restaurants weer gesloten.

Hele dorp aan de babi pangang

In Woubrugge blijft de chinees voorlopig bestaan. De actie lukte. Het werd druk in de zaak. De inwoners bestelden nasi, loempia’s en babi pangang. Met die omzet kon de eigenaar zijn rekeningen weer betalen en voorlopig open blijven. Hoe lang, dat is natuurlijk nog wel de vraag.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.