Tado Slimme Thermostaat V3 review 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Tado Slimme Thermostaat V3 review

Wil je je huis steeds duurzamer inrichten? En wil je je huis ook steeds slimmer inrichten? Dan is het advies om eens naar een slimme thermostaat te kijken. Met een slimme thermostaat geniet je van veel gemak, terwijl zo’n thermostaat ook erg duurzaam is. Geldt dit ook voor de Tado Slimme Thermostaat V3? Ja, absoluut. Dit is één van de populairste slimme thermostaten en dat is uiteraard niet zonder reden.

Wat de belangrijkste pluspunten van de Tado Slimme Thermostaat V3 zijn? Dat ga je lezen in deze uitgebreide review over deze slimme thermostaat. We richten ons hierbij niet alleen op de pluspunten, maar ook op de minpunten. Doordat wij deze slimme thermostaat zelf uit hebben mogen proberen, hebben wij een duidelijk beeld van dit apparaat gekregen. Onze bevindingen delen wij graag met je in deze review.

Wat is de Tado Slimme Thermostaat V3?

In het huidige aanbod van thermostaten valt het merk Tado op. Dit merk biedt meerdere slimme thermostaten aan, welke stuk voor stuk van een hoge kwaliteit zijn. Die vlieger gaat ook zeker voor de Tado Slimme Thermostaat V3 op.

Maar, wat is dit nou precies voor thermostaat? Het belangrijkste om te weten is dat dit een slimme thermostaat is. Het is dus géén slimme radiatorthermostaat. Mocht je een slimme radiatorthermostaat wensen te hebben, kun je voor de Tado Slimme Radiator Thermostaat Starter 3-Pack kiezen.

De belangrijkste kenmerken van deze thermostaat vind je hieronder:

 • Deze thermostaat is op afstand te bedienen.
 • Deze thermostaat wordt met drie radiatorknoppen geleverd
 • Deze thermostaat is makkelijk te installeren
 • Deze thermostaat is duurzaam en energiezuinig

Tado Slimme Thermostaat V3 review 15

Wat zijn de voordelen van de Tado Slimme Thermostaat V3 met 3 radiatorknoppen?

Ben je op dit moment op zoek naar een nieuwe thermostaat? En gaat je voorkeur sowieso uit naar een slimme thermostaat? Dan heb je in het aanbod van Tado meer dan voldoende om uit te kiezen. Je kunt uit veel slimme thermostaten kiezen, zoals je hierboven al hebt kunnen lezen.

Bekijk ook:
Gamen als een pro? Dit zijn de beste gamemuizen van dit moment

In het specifiek raden wij de Tado Slimme Thermostaat V3 met 3 radiatorknoppen aan. Waarom? Omdat deze thermostaat in onze ogen veel zwaarwegende voordelen met zich mee brengt. Over deze voordelen vertellen we je hieronder graag meer.

Werkt met bijna alle verwarmingssysteem

Een belangrijk voordeel is dat deze thermostaat met bijna alle verwarmingssystemen werkt. Zo is deze slimme thermostaat compatibel met een cv-ketel, stadsverwarming en een warmtepomp. Ongeacht wat de situatie in je huis is, kun je dus voor deze slimme thermostaat kiezen.

3 radiatorknoppen zijn ideaal

Als je voor de Tado Slimme Thermostaat V3 kiest, geniet je van de aanwezigheid van drie radiatorknoppen. Deze knoppen kun je op drie radiatoren bevestigen, waarna je deze radiatoren op afstand kunt bedienen. Het is hierbij ook mogelijk om de radiatoren afzonderlijk van elkaar te bedienen. Ideaal!

Veel handige functies

Toen wij de Tado Slimme Thermostaat V3 uit mochten proberen, kwamen wij al snel in aanraking met allerlei handige functies. Onder meer de volgende functies spreken ons erg aan:

 • Open raam detectie: de Tado Slimme Thermostaat V3 houdt voortdurend in de gaten of er ramen in je woning open staan. Mocht dat het geval zijn, stopt de thermostaat met het leveren van de warmte. De slimme thermostaat voorkomt hiermee dat er onnodig gestookt wordt.
 • Geofencing: de Tado Slimme Thermostaat V3 staat voortdurend in contact met je smartphone. Zodra jij en je smartphone van huis vertrekken, detecteert de slimme thermostaat dit direct. Op dat moment schakelt de thermostaat zichzelf uit, waardoor hoge kosten voorkomen worden.

Op afstand te bedienen

Een absoluut hoogtepunt van de Tado Slimme Thermostaat V3 is de bediening op afstand. Je koppelt deze slimme thermostaat aan je smartphone, waarna je vanaf elke plek de thermostaat kunt bedienen. Is het op een winterse dag behoorlijk koud en ga je vanuit je werk naar huis toe? Pak op je werk even snel je smartphone bij en stel de thermostaat op de gewenste temperatuur in. Zodra je thuiskomt, is het in je woning al lekker warm.

Prima connectiviteit

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kun je de Tado Slimme Thermostaat V3 op afstand bedienen. Dit is onder meer te danken aan de prima connectiviteit van deze slimme thermostaat. Deze thermostaat is onder meer met Google Assistant, IFTTT, Apple Homekit en Amazon Alexa compatibel. Via deze smart home platformen kun je deze slimme thermostaat geheel naar wens bedienen.

Wat zijn de nadelen van de Tado Slimme Thermostaat V3?

Wij zijn erg enthousiast over de Tado Slimme Thermostaat V3. De kwaliteit, de mogelijkheden en de vele handige functies spreken ons erg aan. Het feit dat je met deze thermostaat veel geld kunt besparen, is volgens ons ideaal. Daarbij is het ook fijn om te weten dat je huis – met deze slimme thermostaat – erg duurzaam is.

Bekijk ook:
Rel rondom stem ChatGPT: Scarlett Johansson stapt naar advocaat

Toch is het ook van belang om met enkele nadelen rekening te houden. De belangrijkste nadelen van de Tado Slimme Thermostaat V3 vind je onderstaand.

Radiatorknoppen passen niet op alle radiatoren

Bij de variant van de Tado Slimme Thermostaat V3 die wij in deze review bespreken, krijg je drie radiatorknoppen geleverd. De ervaring leert echter dat deze knoppen niet op alle radiatoren passen. Heb je een radiator van één van de volgende merken? Dan kun je deze knoppen gelukkig wel gebruiken: Caleffi, Comap, Danfoss, Giacomini, Herz, Olymp, Siemens en Terrier.

Je hebt een aanvullend abonnement nodig

Hierboven heb je kunnen lezen dat wij over de aanvullende functies erg te spreken zijn. Tot onze verrassing moet je voor deze functies echter een aanvullend abonnement afsluiten. Dat is niet al te handig, maar is op weer geen al te groot probleem. Voor dit abonnement betaal je slechts 2,99 euro. Deze 25 euro extra per jaar verdien je al snel weer terug dankzij deze functies.

Bediening is even wennen

Aan het begin moet je waarschijnlijk even aan de bediening van de Tado Slimme Thermostaat V3 wennen. Dat is vooral het geval als je nog nooit een slimme thermostaat hebt gehad. Gelukkig is de handleiding vrij duidelijk. Mocht je deze handleiding kwijt zijn geraakt, kun je ‘m ook nog digitaal inzien.

Wat kost de Tado Slimme Thermostaat V3?

Is het voor jou de hoogste tijd om een slimme thermostaat aan te schaffen? Als je voor de Tado Slimme Thermostaat V3 kiest, geniet je van de nodige voordelen. Zo ga je met deze slimme thermostaat veel geld besparen.

Uiteraard staat daar wel iets tegenover; deze slimme thermostaat is niet goedkoop. Normaal gesproken betaal je een bedrag van ongeveer 433 euro voor deze slimme thermostaat. Bol.com biedt deze Tado slimme thermostaat echter al langere tijd in de aanbieding aan. Concreet betekent dit dat je slechts 169 euro voor deze slimme thermostaat hoeft te betalen. Dat klinkt als een stuk aantrekkelijker dan 433 euro, niet waar?

Onze eindconclusie over de Tado Slimme Thermostaat V3

Zijn wij fan van de Tado Slimme Thermostaat V3? Ja, dat zijn wij absoluut. Kunnen wij de aanschaf van deze slimme thermostaat aanraden? Ja, dat kunnen wij zeker. Iets wat met name aan onderstaande voordelen te danken is:

 • Je krijgt drie radiatorknoppen meegeleverd
 • Deze slimme thermostaat is ideaal op afstand te bedien
 • De Tado Slimme Thermostaat V3 beschikt over veel handige functies
 • Je gaat veel geld met deze slimme thermostaat besparen

Mocht je een goede slimme thermostaat aan willen schaffen, is dit één van de beste opties van dit moment. Als je ‘m ook nog in de aanbieding weet te kopen, ben je helemaal spekkoper. Wij kunnen je de aanschaf van de Tado Slimme Thermostaat V3 in ieder geval van harte aanraden.

Deel dit bericht
Read later

2 Comments

 1. Oscar Pielaat Reply

  Niet aangegeven staat wat gebeurt er als je geen abonnement neemt. Kan je dan niet via internet je thermostaat bedienen?
  Wat is het verschil tussen bedraad en niet bedraad?

 2. Bart Reply

  Even een rectificatie op bovenstaande prijzen.
  De prijs op bol.com van €159,- is zonder de 3 radiatorknoppen en kost normaal gesproken €193,-. Dus geen €433,- zoals in het artikel staat.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.