Dit zijn de 5 beste kinderwagens van dit moment
Saved Read later
Deel dit bericht

De beste kinderwagens; onze top 5!

Verwacht je op korte termijn vader of moeder te worden? Of ben je recent al de trotse ouder van een kersverse zoon of dochter geworden? In beide gevallen is het zaak om op zoek te gaan naar de beste kinderwagen. Als je een kind hebt, is een goede kinderwagen eigenlijk onmisbaar. Waarom? Dat bespreken we graag in dit artikel, inclusief een top 5 van de beste kinderwagens van dit moment!

Het aanbod van kinderwagens is echt ongekend divers. Zo kun je uit verschillende soorten kinderwagens kiezen én heb je ook de keus uit veel verschillende merken. Voor welke kinderwagen je het beste kunt kiezen, is afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Aan de hand van onze koopgids – zie het einde van dit artikel – kun je voor jezelf bepalen wat voor jou de beste kinderwagen is. Speciaal voor jou zijn wij echter ook al op zoek gegaan naar de 5 beste kinderwagens van dit moment!

Bekijk ook:
De beste babyfoons met camera; een top 5!

Wat zijn de voordelen van een goede kinderwagen?

Is het aan te raden om te investeren in een goede kinderwagen? Ja, dat is absoluut het geval. Een goede kinderwagen brengt namelijk veel voordelen met zich mee:

 • Je geniet jarenlang van de kinderwagen: dit geldt mogelijk niet alleen voor jouw eerste kind, maar mogelijk ook voor de kinderen die daarna nog volgen. Wellicht kun je zelfs al jouw kinderen gebruik laten maken van slechts één kinderwagen; op termijn scheelt dit uiteraard veel geld.
 • Erg comfortabel voor jouw baby: een goede kinderwagen is ook bijzonder comfortabel voor jouw baby. Zo geniet jouw baby van een comfortabele zit en kan jouw baby heerlijk slapen. Als jouw baby even om zich heen wil kijken, is dat ook mogelijk in een goede kinderwagen.
 • Erg comfortabel voor jezelf: een goede kinderwagen rijdt prettig en is ook makkelijk te besturen. Door in een goede kinderwagen te investeren, maak je het voor jezelf dus ook prettig.
 • Veelzijdig in te zetten: een goede kinderwagen kun je ook nog eens veelzijdig inzetten. Zo is het ook mogelijk om allerlei spullen voor jouw baby in de kinderwagen op te bergen; erg handig!

Het mag duidelijk zijn; de aanschaf van een goede kinderwagen is aan te raden. Maar, wat is nou de beste kinderwagen van dit moment? Wij zijn op zoek gegaan naar de beste kinderwagen van 2021, waarbij we ook nog even kijken naar de beste kinderwagen van 2020.

Wat is de beste kinderwagen van dit moment?
Wil jij graag een goede kinderwagen aanschaffen? En ben je ook bereid om daarvoor een investering te doen? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. Wij hebben namelijk recent een test gedaan naar de beste kinderwagens van dit moment. Op basis van die test hebben wij een top 5 samen kunnen stellen; onze bevindingen over de beste kinderwagen lees je hieronder!

1. Magic® Luxe Baby Wagen 3 in 1

Lioretti® Luxe Baby Buggy 3 in 1

Lioretti® Luxe Baby Buggy 3 in 1. Inclusief autorijstoel en wieg

Als je een kind hebt, moet je behoorlijk veel geld uit gaan geven. Voor jouw kind heb je namelijk allerlei attributen nodig, waaronder een kinderwagen, een autostoeltje en een wieg. Wist je dat je deze drie attributen ook in één koop aan kunt schaffen? Dat is mogelijk dankzij deze luxe baby wagen van het merk Magic. Dit is een zogeheten 3 in 1 baby wagen!

Deze set bestaat uit een luxe kinderwagen, een afneembare wieg en een afneembaar autostoeltje. Op het moment dat je van de kinderwagen gebruik maakt, geniet jouw baby direct van veel comfort. De kinderwagen ligt namelijk heerlijk, de wieltjes rollen bijzonder comfortabel en de luifel is ook bijzonder prettig voor jouw baby.

Voor jou is deze kinderwagen ook ideaal. Dat is onder meer te danken aan de zwenkwieltjes, aan de in hoogte verstelbare duwstang en aan de algehele kwaliteit. Als je voor deze beste kinderwagen kiest, kies je gewoonweg voor kwaliteit. Wij zijn er van overtuigd dat je jarenlang van deze kinderwagen kunt genieten.

Bijkomend voordeel: je hoeft niet de hoofdprijs voor deze kinderwagen te betalen. In verhouding tot andere kinderwagens is deze variant zelfs goedkoop te noemen. Dat is zéker het geval als we naar de complete set kijken: de kinderwagen, het autostoeltje én de wieg. Echt ideaal wat ons betreft.

Overigens is de kinderwagen ook nog bijzonder slim vormgegeven. Het merk Magic heeft namelijk voor een smal ontwerp gekozen; dit is ideaal als je met jouw baby naar drukke gebieden toe gaat. In dergelijke gebieden kun je ook nog makkelijk manoeuvreren, met dank aan de wielen. Al met al een geweldige kinderwagen.

[i2pc show_title=”false” title=”Pros & Cons” show_button=”true” pros_title=”Pluspunten” cons_title=”Minpunten” button_icon=”icon icon-link-3″ link_text=”Prijs bekijken” link=”https://www.trending.nl/qtl1″ ][i2pros]Een 3 in 1 kinderwagen (autostoeltje + wieg)
Zeer comfortabel voor jouw kleine wonder
In hoogte verstelbare duwstang
Toffe kleurstelling
Geweldige kwaliteit (=lange levensduur)[/i2pros][i2cons]De kinderwagen is relatief zwaar (bijna 10 kilogram)[/i2cons][/i2pc]

 

2. Kinderkraft XMoov 3 in 1 Kinderwagen

Kinderkraft XMoov 3 in 1 Kinderwagen - Inclusief Autostoel

Kinderkraft XMoov 3 in 1 Kinderwagen. Inclusief reiswieg en autostoel

Ben je op zoek naar de beste 3 in 1 kinderwagen? Dan is het interessant om voor de hierboven genoemde variant te kiezen. Mocht die variant jou niet helemaal aanspreken, kun je ook nog voor deze variant van Kinderkraft kiezen. Uit onze test is namelijk gebleken dat ook deze variant aan de wensen voldoet.

Dit betreft óók een 3 in 1 kinderwagen. Dit betekent dat het niet alleen een kinderwagen is, maar dat het ook nog een afneembare wieg en een afneembaar autostoeltje heeft. Bijzonder handig wat ons betreft; dit is niet alleen makkelijk, maar bespaart je ook nog eens het nodige geld.

Iets wat wij geweldig vinden, is het vierwielmechanisme. Dit mechanisme zorgt ervoor dat de kinderwagen op alle terreinen prima uit de voeten komt. Ook vangt dit mechanisme de grootste klappen op, waardoor jouw kind erg comfortabel kan liggen. Tevens is het geweldig dat je uit twee zitposities voor jouw kind kunt kiezen.

Wil jij graag lange stukken gaan wandelen? Dat is ook mogelijk met deze beste 3 in 1 kinderwagen. Deze kinderwagen heeft namelijk geweldige wieltjes, maar heeft ook een verstelbare duwstang. Je kunt bij de duwstang uit maar liefst 8 standen kiezen; dat spreekt ons persoonlijk erg aan.

Ook is het makkelijk om de kinderwagen – na gebruik – makkelijk op te vouwen. De kinderwagen neemt hierdoor relatief weinig ruimte in, waardoor je ‘m makkelijk in de auto mee kunt nemen. Eigenlijk is dit een kinderwagen waar je echt alle kanten mee op kunt.

Is dit de beste kinderwagen van dit moment? Nee, de variant van Magic is volgens ons nét iets beter. Dat heeft vooral met het prijskaartje te maken; deze variant is namelijk een paar tientjes duurder dan de variant van Magic. Neemt niet weg dat deze beste kinderwagen elke cent dubbel en dwars waard is.

[i2pc show_title=”false” title=”Pros & Cons” show_button=”true” pros_title=”Pluspunten” cons_title=”Minpunten” button_icon=”icon icon-link-3″ link_text=”Prijs bekijken” link=”https://www.trending.nl/r7bw” ][i2pros]Betreft een 3 in 1 kinderwagen (autostoeltje en wieg)
Rugleuning en duwstang verstelbaar
Uniek vierwielmechanisme voor ongekend veel comfort
In 7 verschillende kleuren verkrijgbaar
Geschikt voor kinderen van maximaal 22 kilogram[/i2pros][i2cons]Deze kinderwagen is een slag duurder dan de hierboven genoemde variant
Weegt echt veel (ruim 19 kilogram)[/i2cons][/i2pc]

 

3. Hauck Duett 2 Duo Kinderwagen

Hauck Duett 2 Duo Kinderwagen

Hauck Duett 2 Duo Kinderwagen. Inclusief reiswieg

Ben je de trotse ouder van een tweeling? Of heb je twee kinderen tussen de 0 en 4 jaar oud? Dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar de beste duo kinderwagen. De beste duo kinderwagen is wat ons betreft deze variant van Hauck. Met deze variant kun je op een veilige én aangename manier jouw twee kinderen vervoeren.

Deze kinderwagen heeft een unieke vormgeving. De twee zitjes zijn namelijk min of meer op elkaar geplaatst in plaats van naast elkaar. Dit brengt een belangrijk voordeel met zich mee; de kinderwagen is vrij compact. Dit is niet alleen handig als je met de kinderwagen loopt, maar ook als je de kinderwagen op wilt bergen.

Tevens is het geweldig dat je deze kinderwagen op een fijne manier voort kunt bewegen. Dit is onder meer te danken aan de verstelbare duwstang. Ook de wieltjes zijn subliem te noemen; de achterste wielen zijn zeer robuust, terwijl de voorste wieltjes de zogeheten zwenkwieltjes zijn. Met dank aan deze wieltjes is deze beste duo kinderwagen ook geschikt voor in de stad.

Heb je slechts één kind waar je op dit moment een kinderwagen voor nodig hebt? Dan is deze beste duo kinderwagen ook voor je geschikt. Je kunt het 2e zitje namelijk ook als een autostoeltje gebruiken. Mocht je voor deze beste kinderwagen kiezen, heb je eigenlijk ook direct een geschikt autostoeltje tot de beschikking. Bijzonder handig wat ons betreft.

Overigens is de kwaliteit van deze kinderwagen dik in orde. Het fabriceren van goede kinderwagens kun je namelijk absoluut aan Hauck overlaten; dit merk staat bekend als één van de beste merken in de wereld van kinderwagens. Aan onder meer de gekozen materialen en de afwerking is dat dan ook duidelijk terug te zien. Wij zijn ervan overtuigd dat je jarenlang van deze kinderwagen gebruik kunt/gaat maken!

[i2pc show_title=”false” title=”Pros & Cons” show_button=”true” pros_title=”Pluspunten” cons_title=”Minpunten” button_icon=”icon icon-link-3″ link_text=”Prijs bekijken” link=”https://www.trending.nl/fqhs” ][i2pros]De beste duo kinderwagen van dit moment
Voor 2 kinderen te gebruiken
Geweldige wieltjes; hierdoor ook geschikt voor in een stad
Comfortabel en verstelbare duwstang
Prima kwaliteit = lange levensduur[/i2pros][i2cons]Niet super comfortabel
Naar onze mening niet de fraaiste kinderwagen om te zien[/i2cons][/i2pc]

 

4. Kinderkraft Grande Kinderwagen

Kinderkraft Grande Kinderwagen

Kinderkraft Grande Kinderwagen. Geschikt voor all-terrain

Ben je op zoek naar de beste kinderwagen? Wil je alleen niet al te veel geld aan de beste kinderwagen uitgeven? En hoeft de beste kinderwagen volgens jou ook niet al te veel poespas te hebben? Dan is deze Kinderkraft Grande kinderwagen voor jou op het lijf geschreven. Dit is volgens ons de beste kinderwagen met een voordelig prijskaartje.

Wat je voor deze kinderwagen moet betalen? Nou, bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van pakweg 145 euro voor deze kinderwagen. In onze ogen is dat echt een geweldig prijskaartje; je krijgt namelijk veel waar voor je geld.

Zoals je op de foto al kunt zien, ziet deze kinderwagen er subliem uit. Het merk Kinderkraft heeft gekozen voor een stijlvolle combinatie van zwart en bruin. Zelfs de duwstang, de fleshouder en de wieltjes hebben daarbij een toffe kleurstelling en afwerking gekregen. Mocht deze kleurencombinatie niet helemaal naar jouw wens zijn, kun je ook nog uit twee andere kleuren kiezen.

Verder is het geweldig dat je deze kinderwagen op alle ondergronden kunt gebruiken. Dit is te danken aan de robuustheid én aan de wieltjes. Deze wieltjes zijn van de hoogste kwaliteit, waarbij de voorste twee wieltjes zogeheten zwenkwieltjes zijn. Met dank aan deze zwenkwieltjes kun je relatief makkelijk manoeuvreren met deze kinderwagen.

Ook is het een feit dat deze kinderwagen comfortabel voor jouw kind is. Dit komt onder meer door de zachte zitting, door de verstelbare voetenplank, door de 5-punts veiligheidsgordel, door de beenkap, door de regenhoes en door de verstelbare zonnekap. Eigenlijk is dit een kinderwagen waar zowel jij als jouw baby heel veel plezier aan gaan beleven. En dat voor een zacht prijsje!

[i2pc show_title=”false” title=”Pros & Cons” show_button=”true” pros_title=”Pluspunten:” cons_title=”Minpunten:” button_icon=”icon icon-link-3″ link_text=”Prijs bekijken” link=”https://www.trending.nl/idxv” ][i2pros]Bijzonder gunstig geprijsd
Toffe kleurstelling en design
Veilig en comfortabel voor jouw kind
Geschikt voor allerlei ondergronden[/i2pros][i2cons]Is geen 3 in 1 kinderwagen
De duwstang is helaas niet verstelbaar[/i2cons][/i2pc]

 

5. Maxi Cosi Zelia Kinderwagen

Maxi Cosi Zelia Wandelwagen

Maxi Cosi Zelia Wandelwagen. Geschikt voor in de stad

Gaat jouw voorkeur uit naar een relatief simpele kinderwagen? En geef jij ook de voorkeur aan een compacte kinderwagen? Dan kun je gewoonweg niet om deze variant van Maxi Cosi heen. Dit merk is niet alleen een prima leverancier van autostoeltjes, maar ook van kinderwagens. Dat bewijst het merk des te meer met deze Zelia variant.

Maxi Cosi heeft gekozen voor een simpele en fijne kinderwagen. Een kinderwagen die niet al te breed is en die niet al te veel poespas kent. Zo betreft dit bijvoorbeeld geen 3 in 1 kinderwagen. Nee, het is gewoon een kinderwagen die als een echte kinderwagen fungeert.

Daarbij geniet je wel van ongekend veel comfort. Zo zijn de wieltjes van een uitermate hoog niveau, is de duwstang in hoogte verstelbaar en is deze kinderwagen makkelijk in te klappen. Je hoeft hier slechts één handeling voor uit te voeren; hoe ideaal is dat? Vervolgens is de kinderwagen ook echt compact; makkelijk als je ‘m in bijvoorbeeld jouw auto mee wilt nemen.

Verder is het ook nog prettig dat je uit 11 verschillende kleuren kunt kiezen. Ongeacht voor welke kleur je kiest, geniet je van een toffe uitstraling. Uiteraard is de kinderwagen ook super comfortabel voor jouw kind. Jouw kind geniet van een zachte ligging, van de zonnekap en van de lekker warme beenkap. Jouw kind komt in deze beste kinderwagen eigenlijk helemaal niks te kort.

Wel moet je rekening houden met een relatief fors prijskaartje. Hoe het komt dat deze kinderwagen relatief prijzig is? Dat komt eigenlijk door het merk; Maxi Cosi neemt nooit genoegen met iets minder dan perfectie. Dit zie je dan ook terug aan de uitmuntende kwaliteit van deze kinderwagen. En ja, voor kwaliteit moet je nu eenmaal betalen.

[i2pc show_title=”false” title=”Pros & Cons” show_button=”true” pros_title=”Pluspunten” cons_title=”Minpunten” button_icon=”icon icon-link-3″ link_text=”Prijs bekijken” link=”https://www.trending.nl/71k3″ ][i2pros]Onwijs comfortabel voor jou én jouw kind
In 11 verschillende kleuren verkrijgbaar
De gekende Maxi Cosi kwaliteit = lange levensduur
Makkelijk op te vouwen
Van alle gemakken voorzien[/i2pros][i2cons]Is niet de goedkoopste kinderwagen
Deze wagen heeft helaas geen luchtbanden[/i2cons][/i2pc]

 

Hoe kun je de beste kinderwagen uitkiezen?

Wil jij graag voor jouw kind de beste kinderwagen aanschaffen? Als je voor één van bovengenoemde varianten kiest, doe je een prima aankoop. Maar, hoe kun je nou voor jezelf bepalen wat de beste keuze is? Dat doe je vooral door een goede vergelijking te maken. Met deze vergelijking helpen wij jou graag een handje.

Welk soort kinderwagen wens je te hebben?

In het aanbod van kinderwagens vind je op dit moment meerdere varianten terug. Tijdens jouw zoektocht naar de beste kinderwagen is het daarom zaak om een keuze tussen deze varianten te maken. Je kunt hierbij kiezen tussen de volgende varianten:

 • 3 in 1 kinderwagen: dit betreft een kinderwagen, wieg en autostoeltje. Met de aanschaf van een 3 in 1 kinderwagen ben je dus in één klap klaar.
 • 2 in 1 kinderwagen: dit betreft een kinderwagen met een wieg óf een autostoeltje. Ook erg handig.
 • Kinderwagen: dit betreft alleen een losse kinderwagen. Als je hiervoor kiest, dien je het autostoeltje en de wieg nog los aan te schaffen.

Wat voor jou de beste soort wagen is? Dat is volledig aan jezelf om te bepalen. Wij kunnen je zeker de 3 in 1 kinderwagen aanraden; hiermee geniet je van veel gemak en van een flinke kostenbesparing.

Waar wil je de kinderwagen gaan gebruiken?

Kinderwagen in het bos

Wil jij de kinderwagen enkel in de stad of ook in het bos of op het strand gebruiken?

Ook is het van belang om naar het toekomstige gebruik te kijken. Wil je de kinderwagen bijvoorbeeld op oneffen ondergronden gaan gebruiken? Kies dan voor een variant met een goede demping en robuuste luchtbanden. Zelfs op oneffen ondergronden geniet jouw kind daarbij van het gewenste comfort.

Of wil je de wagen vooral in de stad gaan gebruiken? Kies dan voor een compacte kinderwagen die je makkelijk kunt manoeuvreren. Om dát mogelijk te maken, moet de kinderwagen meerdere zwenkwieltjes hebben.

Handige eigenschappen van een kinderwagen

Verder raden wij je aan om goed naar handige eigenschappen van een kinderwagen te kijken. Het gaat hierbij onder meer om de volgende eigenschappen:

 • Verstelbare duwstang: dit is bijzonder prettig en comfortabel voor jou
 • Verstelbare zitleuning: dit is bijzonder prettig en comfortabel voor jouw kind
 • Rem: het is wenselijk dat meerdere wieltjes een stevige rem hebben
 • Verstelbare voetenplank: ook dit is bijzonder comfortabel voor jouw kind
 • Zonnekap: dankzij de zonnekap weet je jouw kind te beschermen tegen de felle zonnestralen
 • Bekerhouder: handig om tijdens het wandelen de beker/fles van jouw kind mee te nemen
 • Opbergvak: als je met jouw kind gaat wandelen, is de kans groot dat je het nodige mee moet nemen. Dankzij een handig opbergvak neem je alle attributen makkelijk mee.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van handige eigenschappen. Wij adviseren je daarom het volgende: bepaal voor jezelf wat jou handig lijkt. Op basis van jouw wensen kun je vervolgens op zoek gaan naar de beste kinderwagen.

Kwaliteit van de kinderwagen

Voor een goede kinderwagen moet je relatief veel geld betalen. Als je veel geld voor de beste kinderwagen gaat betalen, wil je uiteraard wel van een bepaalde kwaliteit uit kunnen gaan. Wij raden je daarom aan om áltijd voor een kinderwagen van een gerenommeerd merk te gaan. De kinderwagens die wij in dit artikel besproken hebben, zijn stuk voor stuk van gerenommeerde merken.

Hoeveel geld wil je uitgeven?
Vind je het niet erg om veel geld aan de beste kinderwagen uit te geven? Of wil je het liefste zo min mogelijk geld aan een kinderwagen uitgeven? De keuze is aan jou; de prijskaartjes van de kinderwagens variëren in ieder geval behoorlijk.

Op dit vlak kunnen wij je van één goede tip voorzien: durf te investeren. Juist door nét iets meer geld uit te geven, kun je genieten van een perfecte kinderwagen. Van de beste kinderwagen die volledig naar jouw wens is én waar je jarenlang van kunt genieten. Het feit dat je hier net iets meer geld voor moet betalen, ben je binnen de kortste keren alweer vergeten.

Een kinderwagen of een buggy?

Zijn een beste kinderwagen en een buggy nou hetzelfde? Nee, zeker niet. Een buggy is compacter en is daardoor makkelijker mee te nemen. Een kinderwagen is daarentegen een stuk comfortabel voor jou én voor jouw kind. Als je lange stukken gaat wandelen, is een kinderwagen daarom de beste keuze. Voor de kortere afstanden kun je mogelijk beter een buggy gebruiken. Ook dit is weer afhankelijk van jouw eigen voorkeuren.

Slotwoord

Naar welke kinderwagen gaat op dit moment jouw voorkeur? Maak een goede vergelijking voor jezelf en hak de knoop vervolgens door. Van de aanschaf van de beste kinderwagen ga je zeker geen spijt krijgen. Jij geniet van veel gemak, terwijl jouw kind van het gewenste comfort geniet. Alleen om die laatste reden is de aanschaf van de beste kinderwagen al elke euro dubbel en dwars waard! Veel succes met jouw zoektocht naar een kinderwagen én alvast veel plezier gewenst met jouw nieuwe kinderwagen!

Bekijk hier het complete aanbod kinderwagens

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.