in ,

sadsad AngryAngry

Zeven honden gered uit huis met laag poep van 20 centimeter

De eigenaar kwam elke dag nog even langs om eten te brengen

honden verwaarloosd Winschoten
Ⓒ POLITIE

Zeven verwaarloosde honden zijn dinsdag uit een bizar slechte omgeving gehaald. De politie en de Dierenbescherming heeft de honden uit een huis in Winschoten gered. Alle honden hebben in een laag afval en ontlasting van 20 centimeter hoog moeten leven. Volgens buurtbewoners hadden de honden veel eerder gered kunnen worden.

Verwaarloosde honden Winschoten

Er kwam veel geluidsoverlast uit het huis. De honden zouden nauwelijks uitgelaten worden en blaften constant. Het zou de eerste keer in een hele lange tijd zijn dat de honden weer eens daglicht zien. Buurtbewoners hadden vier maanden geleden al een melding gemaakt bij de politie, maar volgens hen is hier niet voldoende op gereageerd. De politie zou met de huurder gepraat hebben, hem een hand gegeven hebben en er weer vandoor gegaan zijn.

Eigenaar

De eigenaar van de honden zou niet meer in het pand wonen, maar de honden verbleven daar nog wel. Hij zou een vriendin gekregen hebben en daar nu bij inwonen. De eigenaar zou nog wel elke avond een grote zak brokken achterlaten voor de honden, dus het is niet zo dat hij ze vergeten is. Hij weet heel goed in welke omstandigheden ze leefden. De buurtbewoners vertellen dat er al meerdere keren met de politie gebeld is, en dat er ook brieven naar de gemeente zijn verstuurd. Zij snappen dan ook niet dat het zo lang heeft moeten duren voordat er eens een keer actie ondernomen werd. De politie kan niet zeggen hoeveel meldingen zij binnen gekregen hebben, maar laten wel weten dat de eigenaar inmiddels een proces-verbaal heeft gehad.

Bekijk ook:
10 weetjes over dieren die je zullen verbazen

Vermoeden van verwaarlozing

Dierenmishandeling en dierenverwaarlozing wordt tegenwoordig harder aangepakt. Er is een speciale eenheid opgezet hiervoor, namelijk de Taakaccenthouders handhaving dierenwelzijn en opsporing dierenleed. Voor ons ook wel bekend als de dierenpolitie. Zij werken samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, stichting Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming en de Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren. De maximale gevangenisstraf voor het mishandelen of verwaarlozen van een dier is drie jaar of een geldboete van maximaal €19.500. Ook kan er een verbod op het houden van één of meer dieren opgelegd worden. Vermoed jij dat er dieren in jouw buurt mishandeld of verwaarloosd worden? Neem dan contact op met meldpunt 144.

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

horeca weer open

Horeca mogelijk weer open op korte termijn

Ranking: The Lord of the Rings films