Ranking: The Lord of the Rings films 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Ranking: The Lord of the Rings films

De Lord of the Rings films zijn natuurlijk allemaal toppers, maar wat is nou het beste deel? In dit artikel ranken we de trilogie!

3. The Lord of the Rings: The Two Towers

Alle Lord of the Rings films zijn geweldig, maar een van de drie films moet toch op de derde plek staan. Die eer krijgt The Lord of the Rings: The Two Towers. De laatste plaats, dat klinkt een beetje negatief, want overall is het natuurlijk een geweldige film. De andere twee eindigden alleen net wat hoger.

Hoogtepunt van The Two Towers is natuurlijk de slag om Helmsdeep. Wat tot op het heden een van de beste oorlogsscenes uit de filmgeschiedenis is. Wat minder populair zijn de scenes met de Hobbits en de Ents (pratende bomen). Misschien dat de film daarom net iets minder populair is. Al was de laatste scene met de Ents natuurlijk wel weer erg leuk.

Op IMDb krijgt The Lord of the Rings: The Two Towers een 8.7. Daarmee staat de film op de veertiende plek in de top van 20 beste films aller tijden. De film kreeg daarnaast ook twee Oscars.

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

2. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Op de tweede plaats in deze ranking staat The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring. In deze film zagen we hoe het avontuur allemaal begon. We maken dan kennis met Frodo, de andere Hobbits, Aragorn, Boromir, Gandalf, Gimli en Legolas. Een iconisch team, waar iedereen gelijk weg van was. We zien in de film hoe de fellowship ontberingen moet doorstaan om de ring naar Mordor te brengen. Op het einde van de film wil je alleen nog maar dat ze samen blijven. En het was natuurlijk behoorlijk stom toen ze op dat punt alweer uit elkaar moesten. Maar ja, niks is blijvend. Het was in ieder geval wel de start van een enorm succesvolle franchise.

Op IMDb krijgt The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring een 8.8. Daarmee staat de film op de tiende plek in de top van 10 beste films aller tijden. De film wist daarnaast ook vier Oscars te veroveren.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

1. The Lord of the Rings: The Return of the King

Het beste deel van de Lord of the Rings trilogie – het kan eigenlijk ook niet anders – is The Return of the King. De film bevat geweldige actiescenes, spannende veldslagen, een aantal emotionele momenten en een bevredigend – maar lang – einde. Uren lang hebben we meegeleefd met de helden van de film, en dan is niks zo fijn dan dat het avontuur op een goede manier wordt afgesloten.

Op IMDb krijgt The Lord of the Rings: The Return of the King een 8.9. Daarmee staat de film op de zevende plek in de top 10 van beste films aller tijden. Met maar liefst 11 gewonnen Oscars bleek The Return of the King ook erg geliefd bij de filmcritici. De film verdient daarom zonder meer de eerste plek in deze ranking.

Wat vond jij de beste LOTR-film? Laat het weten in de comments!

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.