wat weten we over de britse variant coronavirus
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat weten we tot nu toe over de Britse variant van het coronavirus?

Het lijkt wel of de wereld in rep en roer is sinds er een Britse variant van het coronavirus is. Vele landen gingen op slot voor Britse reizigers en Nederlanders konden tijdelijk niet meer terugkeren naar huis. Wat maakt de Britse variant zo gevaarlijk? Wat weten we tot nu toe over de Britse variant van het coronavirus?

Besmettelijkheid Britse variant coronavirus

Waar er in het begin werd gezegd dat kinderen bijna geen rol spelen bij de verspreiding van het coronavirus, is dat bij de Britse variant van het coronavirus niet het geval. De eerste resultaten van een Brits onderzoek geven aan dat het virus juist sneller blijkt te verspreiden onder jongeren onder de 20 jaar, en dan met name onder middelbare scholieren. Het is nog niet zeker of deze resultaten te vertrouwen zijn aangezien het onderzoek werd gedaan toen de scholen nog open waren en er vooral voor volwassenen maatregelen golden.

Bekijk ook:
Deze celstraffen staan er op het maken van synthetische drugs

De reproductiefactor – hetgeen wat aangeeft hoeveel mensen er besmet worden door één persoon die heft virus heeft – ligt bij de Britse variant met een factor 0,4 tot 0,7 hoger. Het lijkt er dus op dat de Britse variant besmettelijker is, en geen onderscheid maakt in leeftijd.

Maakt de Britse variant je zieker?

De hoeveelheid virus zou hoger liggen bij besmette mensen met de Britse variant. Hierdoor kan ook het aantal klachten hoger liggen. Het valt vooral op dat ook kinderen meer klachten hebben. De analyses tot nu toe laten echter niet zien dat kinderen ook zieker worden. Er gaan op dit moment berichten rond in het Verenigd Koninkrijk dat hele kinderafdelingen vol zouden liggen met COVID-patiënten. Dit is echter niet het geval. De afdelingen liggen net zo vol als ze meestal zijn in de winter en van een corona-piek is dus geen sprake op de kinderafdelingen.

Britse variant coronavirus in Nederland

De Britse variant van het coronavirus is ook in Nederland aangetroffen. Het Outbreak Management Team (OMT) heeft daarom op Oudjaarsdag een advies gegeven om kinderen onder de 12 jaar met klachten ook te laten testen. Door ook meer bij kinderen te testen willen ze de verspreiding in Nederland beter volgen. De scholen zijn voorlopig tot 19 januari nog gesloten. Het is nog maar de vraag wat er daarna zal gebeuren.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.