Nederlandse film Chinese bioscopen

Nederlandse film in Chinese bioscopen te zien

0 Shares

De Nederlandse speelfilm De Dirigent zal binnenkort in duizenden Chinese bioscopen te zien zijn. Dat hebben producent Shooting Star en de Chinese distributeur Li Xuejian vandaag bekend gemaakt. De film zal in vijfduizend Chinese bioscopen draaien, wat ongeveer de helft van alle bioscopen zijn die het land telt.

Nederlandse film in Chinese bioscopen

Er blijkt veel belangstelling te zijn voor De Dirigent, een film van Nederlandse bodem. Het feit dat een Nederlandse film in de Chinese bioscopen zal draaien is best bijzonder, omdat er slechts een beperkt aantal buitenlandse films toestemming krijgen om op de Chinese markt te gaan. Dit heeft vooral te maken met de strenge Chinese censuur. Eerder was het ook al gelukt om de komische horrorfilm Prooi van regisseur Dick Maas op de Chinese markt te krijgen.

Positieve reacties De Dirigent

Niet alleen China is positief over de Nederlandse film. Costa Rica heeft onlangs de film een bijzondere onderscheiding toegekend. De president, Carlos Alvarado, riep het drama  uit tot een ‘werk van groot cultureel belang’. Alvarado vond de film over gelijke rechten voor vrouwen zo belangrijk dat hij zichzelf gaat inzetten om de film extra onder de aandacht van de burgers te krijgen. De Dirigent heeft ondertussen al diverse prijzen gewonnen en is aan meer dan twintig landen verkocht.

Waar gaat De Dirigent over?

De film volgt de 24-jarige Antonia Brico die gespeeld wordt door Christanne de Bruijn. Als kind is zij naar Amerika geëmigreerd. Zij droomt ervan om dirigent te worden, maar dit wordt door niemand serieus genomen puur omdat zij een vrouw is. We zien hoe Antonia ervoor vecht om de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld te worden, ondanks alle obstakels die zij moest overwinnen. We maken ook kennis met Frank, een jong volwassene van rijke afkomst die verliefd is op Antonia. Daarnaast maken we ook kennis met Robin. Hij leeft net als Antonia voor de muziek. Hij helpt Antonia om haar doel te bereiken. Uiteindelijk heeft zij grote succesvolle symfonieorkesten gedirigeerd.

 

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

41
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
TOPLIJSTJES

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.