in ,

Nederlandse film in Chinese bioscopen te zien

De Dirigent zal eind januari in Chinese bioscopen te zien zijn

Nederlandse film Chinese bioscopen

De Nederlandse speelfilm De Dirigent zal binnenkort in duizenden Chinese bioscopen te zien zijn. Dat hebben producent Shooting Star en de Chinese distributeur Li Xuejian vandaag bekend gemaakt. De film zal in vijfduizend Chinese bioscopen draaien, wat ongeveer de helft van alle bioscopen zijn die het land telt.

Nederlandse film in Chinese bioscopen

Er blijkt veel belangstelling te zijn voor De Dirigent, een film van Nederlandse bodem. Het feit dat een Nederlandse film in de Chinese bioscopen zal draaien is best bijzonder, omdat er slechts een beperkt aantal buitenlandse films toestemming krijgen om op de Chinese markt te gaan. Dit heeft vooral te maken met de strenge Chinese censuur. Eerder was het ook al gelukt om de komische horrorfilm Prooi van regisseur Dick Maas op de Chinese markt te krijgen.

Positieve reacties De Dirigent

Niet alleen China is positief over de Nederlandse film. Costa Rica heeft onlangs de film een bijzondere onderscheiding toegekend. De president, Carlos Alvarado, riep het drama  uit tot een ‘werk van groot cultureel belang’. Alvarado vond de film over gelijke rechten voor vrouwen zo belangrijk dat hij zichzelf gaat inzetten om de film extra onder de aandacht van de burgers te krijgen. De Dirigent heeft ondertussen al diverse prijzen gewonnen en is aan meer dan twintig landen verkocht.

Bekijk ook:
Help, de polen verschuiven!

Waar gaat De Dirigent over?

De film volgt de 24-jarige Antonia Brico die gespeeld wordt door Christanne de Bruijn. Als kind is zij naar Amerika geëmigreerd. Zij droomt ervan om dirigent te worden, maar dit wordt door niemand serieus genomen puur omdat zij een vrouw is. We zien hoe Antonia ervoor vecht om de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld te worden, ondanks alle obstakels die zij moest overwinnen. We maken ook kennis met Frank, een jong volwassene van rijke afkomst die verliefd is op Antonia. Daarnaast maken we ook kennis met Robin. Hij leeft net als Antonia voor de muziek. Hij helpt Antonia om haar doel te bereiken. Uiteindelijk heeft zij grote succesvolle symfonieorkesten gedirigeerd.

 

Bekijk ook:

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

dronken man verandert naam in celine dion

Dronken man verandert naam in Celine Dion

wat weten we over de britse variant coronavirus

Wat weten we tot nu toe over de Britse variant van het coronavirus?