Nederlandse film Chinese bioscopen
Saved Read later
Deel dit bericht

Nederlandse film in Chinese bioscopen te zien

De Nederlandse speelfilm De Dirigent zal binnenkort in duizenden Chinese bioscopen te zien zijn. Dat hebben producent Shooting Star en de Chinese distributeur Li Xuejian vandaag bekend gemaakt. De film zal in vijfduizend Chinese bioscopen draaien, wat ongeveer de helft van alle bioscopen zijn die het land telt.

Nederlandse film in Chinese bioscopen

Er blijkt veel belangstelling te zijn voor De Dirigent, een film van Nederlandse bodem. Het feit dat een Nederlandse film in de Chinese bioscopen zal draaien is best bijzonder, omdat er slechts een beperkt aantal buitenlandse films toestemming krijgen om op de Chinese markt te gaan. Dit heeft vooral te maken met de strenge Chinese censuur. Eerder was het ook al gelukt om de komische horrorfilm Prooi van regisseur Dick Maas op de Chinese markt te krijgen.

Positieve reacties De Dirigent

Niet alleen China is positief over de Nederlandse film. Costa Rica heeft onlangs de film een bijzondere onderscheiding toegekend. De president, Carlos Alvarado, riep het drama  uit tot een ‘werk van groot cultureel belang'. Alvarado vond de film over gelijke rechten voor vrouwen zo belangrijk dat hij zichzelf gaat inzetten om de film extra onder de aandacht van de burgers te krijgen. De Dirigent heeft ondertussen al diverse prijzen gewonnen en is aan meer dan twintig landen verkocht.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Waar gaat De Dirigent over?

De film volgt de 24-jarige Antonia Brico die gespeeld wordt door Christanne de Bruijn. Als kind is zij naar Amerika geëmigreerd. Zij droomt ervan om dirigent te worden, maar dit wordt door niemand serieus genomen puur omdat zij een vrouw is. We zien hoe Antonia ervoor vecht om de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld te worden, ondanks alle obstakels die zij moest overwinnen. We maken ook kennis met Frank, een jong volwassene van rijke afkomst die verliefd is op Antonia. Daarnaast maken we ook kennis met Robin. Hij leeft net als Antonia voor de muziek. Hij helpt Antonia om haar doel te bereiken. Uiteindelijk heeft zij grote succesvolle symfonieorkesten gedirigeerd.

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.