greta thunberg 18 jaar
Liv Oeian/123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Greta Thunberg wordt 18 jaar

Morgen, 3 januari, wordt Greta Thunberg 18 jaar. Een belangrijke mijlpaal voor de activiste gezien zij dan voor de wet volwassen is. Hierdoor mag zij niet alleen trouwen, maar ook stemmen. Thunberg is niet van plan om te stoppen met haar doel nu zij volwassen is. Daar vindt zij de milieucrisis te belangrijk voor.

Greta Thunberg 18 jaar

Nu Greta 18 jaar wordt mag zij trouwen, autorijden en haar stem uitbrengen bij de verkiezingen. En natuurlijk vind zij zelf dat laatste het belangrijkst. Volgens haar is iedere verkiezing een verkiezing voor het klimaat. Volgend jaar mag zij voor het eerst naar de stembus voor een Zweeds parlement. Twee jaar geleden werd haar naam behoorlijk bekend dankzij haar beweging SS4C, oftewel School Strike for Climate. Zij ging toen eerst zelf twee weken staken op de stoep van het Zweedse parlement. Daarna gaf zij het voorbeeld om elke vrijdag in staking te gaan. Hierop terugkijkend zegt ze dat ze nog jong en naïef was.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Grootste wereldprotest tegen klimaatcrisis ooit

Hoewel Greta morgen pas 18 jaar wordt, heeft zij al flink wat op haar naam staan. Zo heeft zij in september 2019 het grootste wereldprotest tegen de klimaatcrisis ooit geleid. Er gingen meer dan vier miljoen mensen de straat op verdeel over 161 landen. Een dag later sprak zij ook nog de klimaattop van de Verenigde Naties toe. Door die toespraak weet nu bijna iedereen wie zij is. Hier sprak zij de beroemde woorden:

“Ik zou hier niet moeten staan. Ik zou op school moeten zijn aan de andere kant van de oceaan. Nu komen jullie allemaal naar me toe voor hoop. Hoe durven jullie!” – Greta Thunberg

Door de manier waarop zij zich heeft ingezet voor het klimaat is zij uitgeroepen tot ‘persoon van het jaar' door het weekblad Time.

Greta Thunberg weer naar school

De jonge klimaatactivist zit al een tijdje weer in de schoolbanken. Sinds afgelopen herfst is zij weer onderwijs aan het volgen, en dat ervaart zij zelf als heel prettig. Ze kan hierdoor terugvallen op routine. De strijd voor een beter klimaat zal zij echter nog niet opgeven omdat er in haar ogen nog te weinig bereikt is. Daarnaast is er nu meer aandacht voor de coronacrisis dan de klimaatcrisis.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.