Wat kunnen we deze week verwachten van het kabinet? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat kunnen we deze week verwachten van het kabinet?

Vandaag is het kabinet samengekomen om de situatie omtrent het coronavirus te bespreken. Waarschijnlijk zullen er deze week meer maatregelen aangekondigd worden naar aanleiding van het hoge aantal besmettingen. Maar wat kunnen we precies verwachten deze week?

Extra crisisoverleg

Zondag was er al een extra crisisoverleg, maar naar aanleiding van het Catshuisberaad van zondag komt er nu maandag wéér een overleg. Later op de dag zal een ministerraad volgen waar meerdere opties op tafel liggen. Een van die maatregelen is bijvoorbeeld om gelegenheden als bioscopen, dierentuinen en zwembaden te sluiten. Eerder moesten zij ook al de deuren sluiten, maar sinds kort mochten zij weer open.

Daarnaast wordt nog bekeken wat de rol van de scholen gaat zijn bij deze maatregelen. Er wordt gekeken of zij misschien langer dicht kunnen blijven door middel van een verlengde kerstvakantie. Er moet echter wel gezegd worden dat er nog niets vast staat. Alles ligt nog op tafel. Waarschijnlijk zal de persconferentie al naar maandagavond worden verschoven omdat er enige tijdnood achter zit. De besmettingsaantallen lopen al twee weken op, en we zitten bijna weer aan de 10.000 besmettingen per dag.

Bekijk ook:
Deze celstraffen staan er op het maken van synthetische drugs

Maatregelen Duitsland

Het kabinet houdt de situatie in Duitsland ook in de gaten. Duitsland heeft dezelfde uitdaging als Nederland: de besmettingsaantallen blijven stijgen. Zondag werd een strenge lockdown aangekondigd in Duitsland vanaf 16 december. Waarschijnlijk duurt de lockdown tot 10 januari. Hierbij worden de meeste winkel en scholen gesloten. Het kabinet wil voorkomen dat er Duitsers naar Nederland komen tijdens de Duitse lockdown.

Volgens Hubert Bruls, voorzitter van de Veiligheidsberaad, kan Nederland niet achterblijven nu Duitsland verregaande maatregelen heeft genomen. Het verschil met Duitsland zou dan te groot worden.

Extra maatregelen

Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag kregen we te horen dat de coronamaatregelen niet versoepeld zouden worden voor kerst. Het tegendeel werd zelfs gezegd, dat er meer maatregelen opgelegd zouden worden voor kerst als de cijfers bleven stijgen. Dat moment lijkt nu aangebroken te zijn. Het kabinet zou op dit moment de mogelijkheden bekijken voor het sluiten van  niet-essentiële winkels, een stap dit Duitsland vandaag genomen heeft.

Bekijk ook:
Apple overtroeft Samsung: Een vergelijking van prijs en prestaties

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.