in

Voetballer Christian Eriksen weer bij kennis

Voetballer Christian Eriksen weer bij kennis

De wedstrijd Denemarken-Finland was erg emotioneel. Nadat Eriksen van het voetbalveld in het Parken Stadion in Kopenhagen werd gedragen, is de wedstrijd toch uitgespeeld en eindigde in 1-0 voor de Finnen. Echter leken de spelers niet echt geconcentreerd te spelen maar dat is niet vreemd na zo’n gebeurtenis.

Het was een emotionele achtbaan. Na de geslaagde reanimatie van de oud-Ajaxied is er besloten toch door te voetballen, maar de gedachten van de voetballers waren er niet echt meer bij. Heel Denemarken is trots op aanvoerder Kjaer, de captain van de Deense voetbalclub. Hij pakte zijn leidersrol subliem op toen het drama zich voltrok. Hij sloeg direct alarm toen Eriksen ineen zakte en liet zijn ploeggenoten een beschermende kring optrekken om de reanimatie door de hulpdiensten aan het zicht van het publiek en camera’s te onttrekken. Daarna ontfermde hij zich over de vriendin van Eriksen die emotioneel het veld op kwam rennen. Hij omhelsde haar en sprak haar moed in.

Bekijk ook:
Fraude met vaccinatiebewijs: zonder prik weglopen

Emotioneel 

Het publiek in het Parken Stadion, en de mensen die de voetbalwedstrijd wereldwijd bekeken op televisie, hielden hun adem in. Artsen werkten keihard om het leven van Eriksen te redden. Het publiek op de tribune hield hun adem in en de tranen stroomden bij velen over de wangen. Iedereen was in shock door wat er op het veld gebeurde.

Reanimatie Eriksen succesvol

De ernst was direct duidelijk toen verzorgers en artsen meteen het veld oprenden en binnen twee minuten aan hartmassage begonnen. Gelukkig waren ze er snel bij en werkten zij accuraat. Eriksen werd van het veld gedragen en in de ambulance gelegd waarna hij naar het nabijgelegen ziekenhuis werd gereden. Gelukkig kwamen er al vrij snel positieve berichten over zijn conditie naar buiten. Eriksen was weer aanspreekbaar en kon zelfstandig ademen.

Spelers en publiek in shock

Het is niet vreemd dat iedereen nog in shock is door de gebeurtenissen. Het leek ondenkbaar dat men de voetbalwedstrijd zou hervatten maar dit gebeurde toch toen men de positieve berichten hoorden. Het publiek leek het niet met de beslissing eens te zijn en floten toen de beslissing bekend werd gemaakt. Maar toen de Deense voetballers het veld betraden klonk er toch een applaus om hen te verwelkomen. Echter de gezichten van de spelers waren zeer ontdaan. Men zal dit niet snel vergeten.

Geschreven door Herojo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Poll: Moet Pieter Omtzigt een eigen politieke partij beginnen?

Poll: Wat verwacht jij van Oranje op het EK?