Hoe ziet de wereld eruit als het ijs smelt? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe ziet de wereld eruit als het ijs smelt?

Wat gebeurt er als al het ijs smelt? Door klimaatverandering dreigt al het ijs van de wereld te smelten. Mocht dat in de toekomst gebeuren, dan zal de wereldkaart er flink anders uit gaan zien. Ben je benieuwd naar hoe de wereld eruit ziet als het ijs smelt? Kijk dan naar de bovenstaande video!

Het klimaat verandert, daar twijfelen weinig wetenschappers nog over. Momenteel merk je dat al aan de stijgende temperaturen, maar in de toekomst kan je dat ook goed zien door te kijken naar de wereldkaart. Door de stijgende temperaturen smelt namelijk het ijs van de wereld. Dit zorgt ervoor dat er meer water in de zee terecht komt en dit geeft weer een stijgende zeespiegel. Door de stijgende zeespiegel dreigt de aarde heel wat stukken landoppervlak kwijt te raken en als dat gebeurt ziet de wereld er een stuk anders uit. Dat kan in de nabije toekomst al gebeuren.

Bekijk ook:
Top 10 manieren hoe de wereld kan eindigen

Hoe ziet de wereld eruit als het ijs smelt?

Als al het ijs smelt, dan verandert de wereld flink. Zo kan je in de bovenstaande video zien hoe Australië bijvoorbeeld een groot meer krijgt in het binnenland. In Europa zijn logischerwijs alle landen met een zeekust de klos, want daar dreigt ook flink wat land te verdwijnen. De grootste verliezer lijkt Nederland helaas te zijn, want als al het ijs smelt, kan het wel eens zo zijn dat ons hele landje onder water loopt. Denemarken is net zoals Nederland dan flink de pineut, want met al dat gesmolten ijs dreigt ook Denemarken helemaal in het water te verdwijnen. Frankrijk, Italië en Portugal leveren dan ook flink wat land in, maar blijven gewoon voortbestaan.

Hoe zien Afrika en Azië eruit als het ijs smelt?

Europa dreigt dus flink te klos te worden als al het ijs van de wereld smelt, maar klimaatverandering raakt ons allemaal. De kustlanden van Afrika en het Midden-Oosten zien dan namelijk ook flink wat land verdwijnen. Ook in Azië ontkomen ze er niet aan. Daar lijkt vooral China de grote verliezer te zijn, want daar dreigt Beijing opeens een kust te krijgen. Misschien denk je dat Japan als eiland ook gevaar loopt, maar het land van de Rijzende Zon hoeft zich geen zorgen te maken over de stijgende zeespiegel dankzij de bergachtige vorm van het landschap.

Bekijk ook:
Davina Michelle scoort hit met Songfestival nummer Sweet Water

Hoe ziet Amerika eruit als het ijs smelt?

Zuid-Amerika gaat er in de toekomst ook flink anders uit zien als al het ijs smelt. In het noorden zal het water een flinke hap nemen uit het landschap, waardoor er een soort binnenlandse zee ontstaat. Hetzelfde gebeurt in het zuiden van Zuid-Amerika, waar vooral inwoners van Argentinië op natte voeten kunnen rekenen.

Noord-Amerika ontkomt ook niet aan de gevolgen van het smeltend ijs. Als al het ijs van de wereld smelt dan zal de oostkust van Amerika een flink stuk land inleveren. Het zuiden van de Verenigde Staten loopt echter het meeste vaar. Daar dreigen hele staten te verdwijnen. Zo kan het zomaar zijn dat Florida straks niet meer bestaat en dat Texas gehalveerd is. Geen fijn vooruitzicht dus.

Een ding is zeker. Na het zien van deze video is het maar te hopen dat al het ijs van de wereld maar niet smelt. Of dat we flinke dijken kunnen bouwen…

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.