Visser wordt ingeslikt door bultrug 12
Visser wordt ingeslikt door bultrug
Saved Read later
Deel dit bericht

Visser wordt ingeslikt door bultrug

De Amerikaanse visser, Michael Packard, is groot wereldnieuws op de sociale media. Hij is herstellende van een wel heel bijzonder incident wat hem overkwam toen hij aan het vissen was op zee. Naar eigen zeggen heeft hij bijna een minuut lang in de bek van een walvis, een bultrug, gezeten. De bultrug spuugde hem uiteindelijk uit. Michael Packard wordt niet door iedereen gelooft als hij zijn verhaal verteld aan de media.

Michael was aan het vissen op kreeft. Op een gegeven moment sprong hij de zee in omdat hij een val wilde inspecteren die was losgeschoten. Een bultrug zwom op tientallen meters, diep bij de bodem, langs. Die hapte.

De visser voelde een enorme golf langs hem heen gaan en vervolgens werd alles zwart om hem heen. Hij voelde zichzelf bewegen en voelde de spieren van de mond van de walvis samentrekken.

Packard was ingeslikt door een walvis

Het begon hem te dagen, hij was ingeslikt. Michael zat helemaal in de mond van de walvis en het was pikzwart om hem heen. Hij dacht dat zijn laatste uurtje geslagen had en kon alleen nog maar denken aan zijn kinderen, twee jongens, die 12 en 15 jaar oud zijn.  Echte paniek voelde hij niet, daarvoor had hij amper tijd om te beseffen wat hem was overkomen.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Gelukkig kan Packard zijn verhaal na vertellen. Ook zijn ouders kennen zijn verhaal. Na een bezoek aan het ziekenhuis wordt hij aangeklampt door de media en vertelt hij hoe hij in de mond van de walvis terecht kwam en hoe hij voelde dat de walvis hem probeerde in te slikken. Hij had echter het geluk dat hij na verloop van tijd weer uitgespuugd werd aan het wateroppervlak zonder enig letsel.

Bultruggen zijn niet kwaadaardig

Volgens de expert Peter Corkeron jagen bultruggen niet op mensen en was Packard op het verkeerde moment op de verkeerde plek. Bultruggen filteren door de baleinen in hun bek mogelijk voedsel. Zij zwemmen met de bek open en op een gegeven moment laten zij het water weer uit de bek stromen. Het achtergebleven “voedsel” slikken zij door. Ze zijn zeker niet kwaadaardig en erg slim. Het zou goed kunnen dat de walvis Packard bewust aan de oppervlakte weer heeft uitgespuugd om hem te redden.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.