in

Trump breekt quarantaine om te zwaaien naar fans

Volgens een arts bij Walter Reed was dit complete waanzin

donald trump breekt quarantaine
Mykhaylo Palinchak/123rf.com

Amerikaanse president Donald Trump is voor het eerst sinds zijn ziekenhuisopname in het openbaar gezien. Samen met een aantal medewerkers van de geheime dienst stapte hij in de auto om een ererondje te maken langs fans die bij het ziekenhuis stonden.

Trump breekt quarantaine

We hebben nog een maand te gaan tot de verkiezingsdag, en Trump wou daarom ondanks zijn ziekte toch kracht uitstralen. Het is opmerkelijk dat Donald Trump dit ererondje mocht maken, omdat Trump hiermee zijn quarantaine breekt. In de VS gelden er strikte quarantaineregels in geval van besmetting. De agenten van de geheime dienst die met de president in de auto zaten hadden mondkapjes en andere beschermende kleding aan.

‘Complete waanzin’

Volgens dokter James P. Phillips, een behandelende arts bij Walter Reed, is dit complete waanzin. Iedere persoon in de auto zou nu 14 dagen in quarantaine moeten door ‘een volstrekt onnodige presidentiële drive-by‘. De agenten zouden volgens hem ziek kunnen worden of zelfs kunnen overlijden, en dat allemaal ‘voor politiek theater’.

Reactie Witte Huis

Volgens Judd Deere, een woordvoerder van het Witte Huis, was het tripje buiten het ziekenhuis door het medische team als veilig bestempeld. Toch zijn er agenten die kritiek hebben op de manier waarop het Witte Huis met het coronavirus omgaat. Zo zouden zij hun zorgen hebben geuit over de lakse houding ten opzichte van mondmaskers en voldoende afstand in het Witte Huis. De agenten zeggen er helaas niet veel aan te kunnen doen omdat er zo veel (geheime) agenten in dienst zijn in de aanloop naar de verkiezingen, dat er bij een besmetting makkelijk vervanging geregeld kan worden.

Bekijk ook:
Hebben de Russen een satelliet-killer?

‘Ik begrijp het virus nu’

Kort voordat de president de auto instapte deelde hij een videoboodschap op Twitter. Hierin vertelde hij dat hij een ‘verrassingsbezoek zou brengen aan de patriotten op straat‘. Ook vertelde hij veel geleerd te hebben over het virus door het zelf mee te maken. Hij zou het virus nu begrijpen. ‘Het is een bijzonder interessant iets waarover ik jullie nog meer zal laten weten‘. Als Donald Trump zijn toestand blijft verbeteren, zoals de afgelopen dagen het geval was, dan zou hij vandaag uit het ziekenhuis ontslagen worden.

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.