transcriptie George Floyd
nito500© / 123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Transcript George Floyd arrestatie onthult alles: ‘Stop met schreeuwen, dat kost zuurstof’

Dat de arrestatie en dood van George Floyd veel teweeg heeft gebracht mag duidelijk zijn. Vandaag is een onthullend transcript van de George Floyd arrestatie vrijgegeven door de advocaat van één van de vier agenten. Uit het transcript blijkt dat Floyd er al vanuit ging dat hij de arrestatie niet zou overleven. Ook heeft hij meer dan twintig keer aangegeven dat hij niet kon ademen.

Transcript George Floyd

Door het transcript te laten zien hoopt de advocaat te laten zien dat het inderdaad Chauvin was die verantwoordelijk is voor de dood van George Floyd. Een transcript is een uitgeschreven verslag van de gebeurtenissen. Het transcript laat duidelijk zien dat Floyd aan het begin van de arrestatie rustig meewerkt en zich herhaaldelijk verontschuldigt tegen de agenten. Agent Lane, waarvan de advocaat deze transcriptie heeft vrijgegeven, heeft Floyd zeker tien keer gevraagd om zijn handen omhoog te doen voordat hij hem sommeert uit de auto te stappen.

Volgens een van de agenten maakt Floyd nogal een gespannen indruk. “Waarom is hij zo nerveus, laat hij ons zijn handen niet zien en is hij zo raar?”, zegt Lange. Het lukt de agenten om hem in de boeien te slaan en zij proberen hem daarna achterin de politieauto te stoppen. Op dat moment raakt Floyd geïrriteerd. Hij vertelt meerdere keren dat hij claustrofobisch is en bang is.

Bekijk ook:
Per 1 april treedt de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening in werking: dit kun je verwachten

Laatste momenten George Floyd

Toen ging het mis. Floyd slaat in wilde paniek om zich heen in de auto, waarop de agenten beslissen de auto te stoppen en hem op de grond te leggen. Chauvin kwam op dat moment ook ter plaatse en nam de arrestatie over. Hij plaatst zijn knie op de nek van Floyd. De arrestant schreeuwt meer dan tien keer om zijn moeder. “Dit kan ik niet geloven, man. Mam, ik hou van je. Ik hou van je. Zeg tegen mijn kinderen dat ik van ze hou. Ik ben dood.”

Kille woorden waaruit blijkt dat hij al wist dat hij de arrestatie niet ging overleven. Agent Lane maakt zich zorgen over de gezondheidstoestand van George Floyd en stelt voor dat ze hem op zijn zij draaien. Chauvin wilt hier niets van horen en laat weten dat er al een ambulance onderweg is. Uit het transcript over George Floyd blijkt dat Chauvin, de hoofdverantwoordelijke, tegen George Floyd had gezegd dat hij moest stoppen met schreeuwen en praten omdat dat alleen maar zuurstof zou kosten. Niet veel later raakte Floyd bewusteloos en werd er nog een poging gedaan om hem te reanimeren in de ambulance.

Bekijk ook:
Zoveel geld heeft Hamas jaarlijks beschikbaar voor de strijd tegen Israël

Gevangenisstraf

Lane wordt samen met twee andere agenten beschuldigd van medeplichtigheid bij moord in de tweede graaf. Volgens het Amerikaanse strafrecht betekent moord in de tweede graaf dat de dader wel de intentie had om te doden, maar zonder voorbedachte rade. Er staat een gevangenisstraf op voor maximaal 40 jaar.

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.