in

NiceNice

Schokkende beelden: man schiet op BLM demonstranten in Louisville

Eén persoon is overleden

Black Lives Matter Louisville

De spanning loopt steeds meer op in de Verenigde Staten als het om de Black Lives Matter protesten gaat. Zaterdag is het helemaal misgegaan in Louisville. Een man opende het vuur op een groep demonstranten. Een persoon is hierbij om het leven gekomen.

Black Lives Matter Louisville

De demonstranten waren samengekomen door de dood van Breonna Taylor, een 26 jarige vrouw. Er werd acht keer op haar geschoten waardoor zij overleed tijdens haar arrestatie op 13 maart. Volgens de betrokken agenten begon haar vriend met schieten toen zij het appartement in gingen. De agenten droegen op dat moment geen uniform, volgens de familie begon hij dan ook met schieten omdat hij dacht dat zij inbrekers waren.

Schietpartij Louisville

Een blanke man heeft tijdens het vreedzame protest het vuur geopend op de demonstranten. Minstens twee personen zijn hierbij geraakt, waarbij één persoon is overleden aan zijn verwondingen. Agenten hebben nog geprobeerd de man te redden maar zijn verwondingen waren te erg. Er is verder weinig informatie vrijgegeven omdat het onderzoek nog loopt.

Op 28 mei was er ook al een schietpartij waarbij zeven mensen geraakt werden. De moeder van de overleden Breonna Taylor heeft aangedrongen om elkaar geen pijn meer te doen.

Lees ook:
Kermisexploitanten voeren actie op het Mediapark

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De ergste ruzies ooit op de Nederlandse televisie

Dit zijn de schoenentrends van deze zomer