Black Lives Matter Louisville

Schokkende beelden: man schiet op BLM demonstranten in Louisville

0 Shares

De spanning loopt steeds meer op in de Verenigde Staten als het om de Black Lives Matter protesten gaat. Zaterdag is het helemaal misgegaan in Louisville. Een man opende het vuur op een groep demonstranten. Een persoon is hierbij om het leven gekomen.

Black Lives Matter Louisville

De demonstranten waren samengekomen door de dood van Breonna Taylor, een 26 jarige vrouw. Er werd acht keer op haar geschoten waardoor zij overleed tijdens haar arrestatie op 13 maart. Volgens de betrokken agenten begon haar vriend met schieten toen zij het appartement in gingen. De agenten droegen op dat moment geen uniform, volgens de familie begon hij dan ook met schieten omdat hij dacht dat zij inbrekers waren.

Schietpartij Louisville

Een blanke man heeft tijdens het vreedzame protest het vuur geopend op de demonstranten. Minstens twee personen zijn hierbij geraakt, waarbij één persoon is overleden aan zijn verwondingen. Agenten hebben nog geprobeerd de man te redden maar zijn verwondingen waren te erg. Er is verder weinig informatie vrijgegeven omdat het onderzoek nog loopt.

Op 28 mei was er ook al een schietpartij waarbij zeven mensen geraakt werden. De moeder van de overleden Breonna Taylor heeft aangedrongen om elkaar geen pijn meer te doen.

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.