Wat zijn Digital Nomads? 8
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat zijn Digital Nomads?

Ooit al van de term “Digital Nomad” gehoord? De laatste tijd hoor je het steeds vaker voor bij komen maar wat betekent het en waarom is het zo bekend?

De naam zegt het al een klein beetje. Digitale rondreiziger. Wat dit eigenlijk inhoud is dat deze mensen locatie-onafhankelijk werken, vaak als ondernemers. Ze hebben een baan als bijvoorbeeld blogger, virtueel assistent of hebben een eigen bedrijf. Zo kunnen digital nomads werken van over de hele wereld zonder op een kantoor te moeten zitten in Nederland.

Dit klinkt allemaal natuurlijk heel romantisch maar er zit ook een keerzijde aan.

Het is namelijk niet zo makkelijk als het klinkt. Je moet rekening houden met tijdsverschil, goed bereik, een fijne werkplek, en nog veel meer. Daarnaast wil je natuurlijk niet in Bali de hele dag binnen achter je computer moeten zitten. Plannen is dus ook een must!

Digital Nomads hebben meestal voor deze manier van werk gekozen vanwege een liefde voor reizen of verlangen naar vrijheid. Het is de afgelopen jaren populairder geworden omdat het internet en social media veel meer kansen bieden op het gebied van locatie-onafhankelijk werk. Het is makkelijker om online werk te vinden en in contact te blijven met klanten.

Bekijk ook:
Leuke weetjes over oud en nieuw

Lijkt het jullie iets om Digital Nomad te worden? Let us know!

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.