in , ,

Wat zijn Digital Nomads?

Lijkt het jou wat om Digital Nomad te worden?

Ooit al van de term “Digital Nomad” gehoord? De laatste tijd hoor je het steeds vaker voor bij komen maar wat betekent het en waarom is het zo bekend?

De naam zegt het al een klein beetje. Digitale rondreiziger. Wat dit eigenlijk inhoud is dat deze mensen locatie-onafhankelijk werken, vaak als ondernemers. Ze hebben een baan als bijvoorbeeld blogger, virtueel assistent of hebben een eigen bedrijf. Zo kunnen digital nomads werken van over de hele wereld zonder op een kantoor te moeten zitten in Nederland.

Dit klinkt allemaal natuurlijk heel romantisch maar er zit ook een keerzijde aan.

Het is namelijk niet zo makkelijk als het klinkt. Je moet rekening houden met tijdsverschil, goed bereik, een fijne werkplek, en nog veel meer. Daarnaast wil je natuurlijk niet in Bali de hele dag binnen achter je computer moeten zitten. Plannen is dus ook een must!

Digital Nomads hebben meestal voor deze manier van werk gekozen vanwege een liefde voor reizen of verlangen naar vrijheid. Het is de afgelopen jaren populairder geworden omdat het internet en social media veel meer kansen bieden op het gebied van locatie-onafhankelijk werk. Het is makkelijker om online werk te vinden en in contact te blijven met klanten.

Bekijk ook:
Dit is wat lachen met jouw lichaam doet

Lijkt het jullie iets om Digital Nomad te worden? Let us know!

Geschreven door Eefje Kamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit zijn de populairste cocktails voor de zomerdagen

transcriptie George Floyd

Transcript George Floyd arrestatie onthult alles: ‘Stop met schreeuwen, dat kost zuurstof’