in ,

Tandartsen mogen coronatoeslag toepassen

De toeslag blijft in ieder geval tot 1 november gelden

coronatoeslag vergoed

Ook de tandarts mag een coronatoeslag gaan rekenen nu de deuren weer open zijn. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft dit woensdag bekend gemaakt. We beginnen de coronacrisis nu dus op allerlei verschillende vlakke te merken.

Coronatoeslag tandarts

Zowel tandartsen als orthodontisten en mondhygiënisten mogen vanaf 1 augustus een toeslag van 4,26 in rekening brengen voor de extra kosten die zij nu maken. Iedere patient zal deze toeslag krijgen, dus ook kinderen. Het verschil is echter wel dat deze toeslag bij kinderen tot achttien jaar sowieso wordt vergoed.

De extra kosten die zij maken zijn onder andere de aanschaf van mondkapjes. Deze worden na elke patient verwisseld. Sommige behandelingen vragen nu ook meer handelingen dan voorheen, waardoor zij uiteindelijk meer tijd kwijt zijn. Ook wordt verdunde waterstofperoxide vaker gebruikt om te spoelen om verspreiding te voorkomen.

Coronatoeslag vergoed vanuit de verzekering?

Kinderen tot achttien jaar krijgen sowieso de coronatoeslag vergoed bij alle zorgverzekeraars. Of je als volwassene ook een vergoeding krijgt hangt af van jouw zorgverzekeraar. Iedere zorgverzekeraar heeft een eigen beleid over deze toeslag. Natuurlijk spreekt het voor zich dat mensen die niet aanvullend verzekerd zijn sowieso geen vergoeding krijgen en dus zelf de kosten moeten betalen.

Bekijk ook:
Betaald worden om te slapen

De extra toeslag blijft in ieder geval in stand tot 1 november. Tegen die tijd zal de NZa opnieuw samenkomen om te evalueren of de toeslag nog nodig is en of de hoogte eventueel aangepast moet worden.

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.