in , ,

sadsad AngryAngry

Poll: Ga jij de Corona-app installeren?

Begin september verschijnt in Nederland de Corona-app. Met de melder wil het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nieuwe coronagevallen in Nederland snel opsporen om zo een tweede golf van uitbraken te voorkomen. Er is wel een belangrijke conditie wil de app succesvol zijn; veel mensen moeten hem op hun telefoon installeren. 

Gezondheidsexperts denken dat ongeveer zestig procent van de Nederlandse bevolking de app moet installeren om succesvol te zijn. Dat zijn miljoenen Nederlanders, en het zal voor het ministerie een hels karwei worden om genoeg mensen zo ver te krijgen. Neem Duitsland als voorbeeld. Daar hebben ze sinds een maand ook een Corona-app en die is sindsdien ongeveer 16 miljoen keer gedownload. Flinke aantallen, maar relatief gezien is dat slechts 18 procent van de Duitse bevolking. Lang niet genoeg dus. Het is dus maar de vraag of het in Nederland beter zal gaan.

Hoe werkt de app?

Wanneer je de Corona-app op je telefoon installeert gebeurt er het volgende. De app gaat via Bluetooth opzoek naar andere telefoons die ook de app hebben geïnstalleerd. Elke andere telefoon – met ook de app – die in de buurt komt van jouw telefoon wordt anoniem opgeslagen. Daar wordt rekening gehouden met hoelang je in de buurt bent geweest van die persoon. Wanneer iemand positief wordt getest op corona, kan diegene dat aangeven in de app. Vervolgens krijgen alle personen die in de buurt zijn geweest van die persoon een melding dat ze mogelijk besmet zijn geraakt met het virus. Als de besmette mensen dan snel in quarantaine gaan, worden veel nieuwe besmettingen voorkomen.

Bekijk ook:
Poll: Moeten we de zomertijd afschaffen?

Voordelen en nadelen

De voordelen van de Corona-app zijn vrij voor de hand liggend. Als iedereen de app installeert en gebruikt weet je vrij snel of je in contact bent geweest met iemand die het virus heeft. Als die mensen zich laten testen kunnen grote uitbraken in de toekomst worden voorkomen. Dan zijn we snel  af van het virus.

De Corona-app heeft ook enkele nadelen. Zo blijkt dat de app nog niet helemaal betrouwbaar is, waardoor soms verkeerde meldingen worden gemaakt. Daarnaast moeten veel mensen de app installeren om het een succes te laten worden. Ook werkt het alleen voor mensen die hun telefoon bij zich hebben, als je zonder telefoon op pad gaat, heeft de app weinig zin. Veel mensen maken zich daarnaast zorgen over hun privacy; wat gebeurt er met alle gegevens die worden opgeslagen? Kortom, er zijn nog genoeg uitdagingen om de app een succes te laten worden.

Bekijk ook:
Een leven zonder het coronavirus; waar kijk jij het meeste naar uit?

Nu vragen we jouw mening:

 • Vraag van

  Ga jij straks de Corona-app installeren?

  • Ja
  • Nee
 • Vraag van

  Denk je dat de Corona-app een effectief hulpmiddel kan zijn bij de strijd tegen corona?

  • Ja
  • Nee
 • Vraag van

  Denk je dat de Corona-app een succes gaat zijn?

  • Ja
  • Nee

Geschreven door Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Een Reactie

Plaats een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Banksy plaatst coronakunstwerk in Britse metro

ss-bewaker veroordeeld

Oud-concentratiekampbewaker (93) veroordeeld tot voorwaardelijke gevangenisstraf